Apple vs FaceBook: privacy-uitersten

De wijze waarop Apple omgaat met de privacy van klantgegevens is uitzonderlijk in deze digitale wereld. Een bekende uitspraak in dit verband is: Als iets gratis is, dan ben jij het product. De meeste mensen gebruiken de gratis diensten van Microsoft (LinkedIn / Skype / etc.) Google, Twitter, Instagram, FaceBook. Dan weet je dat jij jouw data afstaat aan deze bedrijven die jouw perfecte profiel dan kunnen verkopen aan de digitale advertentiebedrijven.

Tot zover wel bekend. Maar wat is nu nieuw? Wel, Apple gaat een stap verder op het terrein van het helpen van hun klanten om hun privacy nog beter te regelen. Binnenkort komen daar meer mogelijkheden bij in de diverse besturingssystemen van Apple. Een goede zaak dus!

Resultaat: FaceBook is nu heel boos op Apple, omdat Apple haar klanten nog meer de gelegenheid gaat bieden om hun privacy verder te verbeteren. Ja, je leest het goed..

In dit zeer uitgebreide document, (inclusief stappenplannetjes!), lees je hoe je nu en in de komende versies van de Apple besturingssystemen, jouw privacy verder kunt verbeteren. Het document is nog wel in het Engels, maar dat zal snel in het Nederlands beschikbaar zijn. Ik wilde je het niet onthouden, nu kan je er dus zelf al mee aan de slag gaan! Wil je een algemeen Veiligheids-Check samen doen? Dat is dit iets voor jou!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics