Big Sur installeren, wanneer?

Elk najaar brengt Apple een nieuw besturingssysteem uit voor haar Macs. Je kunt het vergelijken met het vervangen van de motor van je auto. Catalina gaat eruit en Big Sur gaat er in. Mijn vuistregel voor de normale jaarlijkse upgrade is, doe dat niet eerder dan een √† twee maanden na het uitkomen. Big Sur zou je in dit geval dan dus rond half december 2020 moeten / kunnen installeren. Bedenk wel dat je 13 Gb voor de download en 35Gb voor de installatie nodig hebt, dus samen zo’n 50Gb! Als die ruimte niet beschikbaar is, begin er dan voorlopig niet aan.

Er is wel een fors probleem (geweest) m.b.t. MacBook Pro’s uit 2013 of 2014 en bij MacBook Air’s 2018. Bij die upgrade naar macOS Big Sur 11.0.0 bleek dat na een al dan niet probleemloze installatie de MacBook niet meer aan ging. In dat geval zou ik contact op nemen met een Amac-vestiging bij jou in de buurt. Bij meerdere klanten is dit inmiddels gebeurd.
Apple heeft inmiddels macOS Big Sur 11.1 uitgebracht. Heb je een van de hier boven genoemde apparaten en had je de upgrade nog niet uitgevoerd, check dan even bij Apple of je de upgrade dan wel kan uitvoeren.

Bij mij zelf liep de upgrade naar macOS Big Sur 11.0 vlekkeloos, ik heb een MacBook Pro 16″ van 2019.


Plaats een reactie