Controleer je firewall

Belangrijke tip: Controleer jouw firewall. Ik installeer regelmatig nieuwe Mac’s bij mijn klanten. Daarbij loop ik mijn procedurelijst af waardoor ik zeker weet dat een aantal belangrijke instellingen goed staat. Het blijkt daarbij steeds dat de firewall bij alle nieuwe Mac’s niet standaard is ingeschakeld. Ik begrijp veel van Apple, maar dat niet.

Wat doet een firewall?

Heel simpel gezegd: een Firewall houdt indringers tegen. Dus: controleer jouw firewall, staat hij aan? Een computer kent veel ingangen, die worden ‘poorten’ genoemd. Elke poort heeft een nummer. De Apple Firewall sluit alle poorten standaard af behalve de poort die op dat moment nodig is. Dit in tegenstelling tot een Windows-pc, daar blijven poorten open staan wanneer een app wordt afgesloten door een gebruiker. Tevens werkt de Apple Firewall samen met ‘Code-signing’ een van de andere verborgen beveiligingstechnieken van Apple. 

Controleer je firewall, hoe?

Firewall aanzetten op de Mac

 1. Klik op het Apple-menu

  Klik links boven in op de Appel

 2. Klik op Systeemvoorkeuren

 3. Klik op Beveiliging en privacy

 4. Klik op het tabblad Firewall

 5. Autoriseer

  Klik op het hangslot en log in met het wachtwoord waarmee je jouw Mac altijd opent

 6. Klik op Schakel firewall in

 7. Klaar!


5 gedachten over “Controleer je firewall”

  • Dag Jan,
   Je schrijft dat de firewall is gedeactiveerd, dat is helaas standaard zo. Ik zou hem aan zetten. Dat doe je zo: Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy > Tabblad Firewall > Klik op het slotje links onder in dat scherm > Vul het wachtwoord in waarmee je de computer altijd op start > Klik op Schakel firewall in.
   Daarmee zou het moeten lukken Jan, succes!
   Tom Berends

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics