Cursussen in het najaar van 2023

“Meer met mijn Mac”

De kans is behoorlijk groot dat er weer cursussen in het najaar van 2023 aan komen! De Volksuniversiteit Wageningen heeft mij gevraagd om weer de bekende “Meer met mijn Mac”-cursus te geven. Het gaat dan vrijwel zeker om 4 dinsdagmiddagen van 14.00-16.15 uur. Mogelijke data die rondzingen zijn 26 september, 3, 10 en 17 oktober. Tot ± juni is het nog niet zeker, maar daarna is het bekend of het op het najaars-rooster komt te staan. Ik heb er nu al weer zin in!

Omschrijving “Meer met mijn Mac”

Door middel van heel veel tips en trucs ga je het gebruik van jouw Apple computer op een hoger plan brengen! Alles wordt duidelijk, rustig en gestructureerd uitgelegd en gedemonstreerd. Je krijgt thuis de beschikking over de onderwerpen en de bijbehorende stappen-plannetjes. Samen met je eigen aantekeningen, kun je thuis rustig aan de slag. Je hoeft geen opdrachten tijdens de cursus uit te voeren. Een Mac meenemen naar de cursus is dus ook niet nodig. Je gaat o.a. leren over beveiliging, bestandsbeheer, handiger werken, synchronisatie, foto’s organiseren, wachtwoorden, iCloud, er komt heel veel aan bod! Door te weinig kennis en zelfvertrouwen, gaan mensen vaak onhandiger werken. Daar gaan we dus wat aan doen!

Meer informatie? Bel de Volksuniversiteit: ‭(06) 83 94 72 26‬ of bel Tom: (06) 49 88 79 36.

“Kennismaken met Numbers op de MacBook”

Overigens, er staat ook iets heel nieuws in de stijgers: de nieuwe kleine cursus: “Kennismaken met Numbers op de MacBook”! Vrijwel zeker gaat dat gebeuren op 2 dinsdagmiddagen van 14.00-16.15 uur:  De data in het najaar van 2023 zijn nog niet bekend. Ook hiervoor geldt dat de Volksuniversiteit Wageningen in juni bepaalt of het op het najaarsrooster komt te staan. Eind juni zou je je daarvoor dus kunnen opgeven.

Omschrijving “Kennismaken met Numbers op de MacBook”

In deze basiscursus maken we kennis met het rekenprogramma Numbers op de MacBook. Het programma heeft voordelen: het is van Apple, het is simpeler te bedienen en het is gratis. Hoe zit het programma in elkaar? Wat is het verschil tussen Excel en Numbers? Wat zijn tabellen? Hoe maak je formules? De gebruikers-interface, hoe zit het daar mee? Hoe zit het met opmaak? In twee middagen komen al deze onderwerpen aan bod. Neem dus je MacBook mee! Het meenemen van een iPad raad ik af want de bediening van Numbers binnen iOS is toch fors anders, vandaar.

Het is mijn ervaring dat veel mensen het grote en uitgebreide Excel niet nodig hebben. Na deze basiscursus heb je een beeld gekregen van deze handige Apple-app en kan je jouw eerste Numbers-spreadsheet gaan maken!

Meer informatie? Bel de Volksuniversiteit: ‭(06) 83 94 72 26‬ of bel Tom: (06) 49 88 79 36.

Plaats een reactie

Verified by ExactMetrics