De Mac sneller afsluiten

Mac sneller afsluiten

Als je een Mac echt gaat uitzetten, dan duurt dat even, want je krijgt eerst nog een dialoog-schermpje te zien waar je wat mee moet doen en daarna gaat hij pas afsluiten. Dat is niet voor niets, hij voert dan een aantal taken uit. Maar wil je een keertje toch sneller afsluiten, dan kan dat!

De oplossing zit in het ingedrukt houden van de ALT-toets (ook wel Option-toets genoemd) terwijl je klikt op Afsluiten. Je zult zien dat het sneller afsluiten van de Mac, prettiger zal zijn. 

Tip 1:

Wanneer zet jij jouw Mac uit? Nooit of zelden? Dan zou ik die gewoonte veranderen. Eens in de week een keer helemaal uitzetten is een goede vuistregel. De inhoud van de procedures die de Mac namelijk intern afloopt bij het ‘gaan slapen’ en ‘wakker worden’ is anders dan bij het aflopen van de procedures bij het Afsluiten en weer helemaal opstarten. En in die laatste twee zitten nu net veel onderhoud-taken!

Tip 2:

Heb je meerdere accounts op de Mac en wil je niet afsluiten, maar wil je uit jouw account uitloggen, dan kan je deze truc ook gebruiken, dus houd de ALT-toets ingedrukt op het moment dat je op Log (jouw naam) uit drukt.

Tip 3:

In het hierboven genoemde dialoog-schermpje staat overigens een interessante optie die bijna iedereen over het hoofd ziet, omdat het doel op dat moment is: Afsluiten. In dat afsluit-schermpje staat bij veel mensen aangevinkt dat de volgende keer dat de computer wordt opgestart, dat dan alle nu openstaande programma’s automatisch weer moeten worden opgestart. Vaak is dat helemaal niet nodig. Tevens maakt dat je computer langzamer omdat al die programma’s in het werkgeheugen (tegenwoordig heet dat het ‘centraal geheugen’) moeten worden geladen en dat verkleint dus de werkruimte waar jij andere dingen in wilt gaan doen. Samengevat: zet dat vinkje standaard uit.


1 gedachte over “De Mac sneller afsluiten”

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics