Documenten scannen met je iPhone

Documenten scannen met je iPhone

Kan je tegenwoordig documenten scannen met je iPhone? Ja, zonder aparte software en zonder fysieke scanner of printer-scanner.

Dit is echt gaaf!

Documenten scannen met je iPhone:

 1. Leg bijvoorbeeld een A-4 op een liefst contrasterende ondergrond

  Denk aan: zo plat mogelijk / maak een beetje ruimte om de A-4 / voldoende licht / kan natuurlijk ook een ander formaat zijn

 2. (Leg je iPhone alvast klaar) Open de ‘Finder’-app op je iMac of MacBook en klik met rechts op de map waar het document in terecht moet komen

 3. Kies: Importeer vanaf iPhone > Scan documenten

  TIP: Ga alvast staan, dat geeft het mooiste resultaat.

 4. Je iPhone wordt wakker, als die nog sliep > Pak hem op en zorg ervoor dat de vier hoeken van het document goed zichtbaar zijn > De scan wordt automatisch gemaakt > Draai de iPhone meteen weg van het document > Klik rechts onder op Bewaar

  TIPS:
  Als je niet meteen wegdraait, dan maakt hij meteen weer een scan, die resulteert dan in een PDF met 2 pagina’s. Je kunt op deze manier dus wel een hele stapel blaadjes achter elkaar scannen en samenvoegen tot 1 PDF!

 5. Controleer of de scan als PDF staat in de map waarop je met rechts geklikt hebt (stap 2)
  Klaar!

  Je zal zien dat deze functie meer doet dan gewoon een foto maken die in je bibliotheek terecht komt. Het resultaat van deze functionaliteit is dat je een PDF in de Finder krijgt die o.a. ook is ‘recht getrokken’ dus van een soort trapezium naar een rechthoek.

Documenten scannen met je iPhone: Tot slot

Wanneer dit stappenplan niet werkt, controleer dan het onderstaande:

 • Zet op de iPhone en op de iMac of MacBook Wifi en Bluetooth even uit en weer aan.
 • Controleer op de iPhone: Instellingen > Algemeen > AirPlay en Handoff > Continuïteitscamera moet aan staan.

Heb je nog een oude dure scanner die niet meer samenwerkt met je moderne Mac met dito besturingssysteem? Dan is dit wellicht een oplossing voor jou!

Wil je meer weten over werken met bestanden in een Apple-omgeving, kijk dan eens hier.

Documenten scannen met je iPhone is nog nooit zo simpel geweest! Oefen een paar keer met deze super-mogelijkheid. Ik ben benieuwd naar je ervaringen, is het gelukt?

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics