Drie handige korte tips (16)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 16.
 • In de Foto’s-app alle mappen en albums in 1 x verwijderen:
  In de navigatiekolom (linker kolom) van de Foto’s-app kan je niet meerdere mappen en albums tegelijkertijd selecteren en daarna verwijderen. Maar je hoeft het toch niet per stuk te doen! Selecteer de map Mijn albums > selecteer alle mappen en albums door de Command-toets ingedrukt te houden en dan de a-toets gebruiken. Daarna zijn alle mappen en albums in de map Mijn albums in 1 keer geselecteerd! Daarna kan je ze dus ook in 1 x verwijderen. Dit heb je nodig als je je foto’s echt een keer goed wil organiseren.
 • Het verschil tussen je mail-wachtwoord en je AppleID wachtwoord:
  Het is een veel gemaakte denkfout: “Mijn mail-wachtwoord is het zelfde als mijn Apple ID-wachtwoord”. Stel, je hebt een Google Gmail-account, dan hoort daar een wachtwoord bij. Daarmee krijg je toegang tot je Google mail en andere Google diensten.
  Maar om in je Apple-account te kunnen komen, heb je een gebruikersnaam en een bijbehorend wachtwoord nodig. Die Apple gebruikrersnaam is altijd een mailadres, dat kan bij jou dus bijvoorbeeld jouw Gmail-mailadres zijn. Voor de helderheid: je Apple ID is Apple-jargon voor je Apple gebruikersnaam en dat is dus altijd een mailadres. Het wachtwoord van je Apple-account (Apple ID) is dus, normaal gesproken niet het zelfde wachtwoord als voor je Google Gmail-account.
 • Apple-account wachtwoord versterken:
  Heb je een zwak Apple-account (Apple ID) wachtwoord? Doe dit: Je kunt een zinnetje bedenken bijvoorbeeld Mijn lieve moeder heette Hetty. Eerste letters: MlmhH. Je maakt van de l een 1, dan wordt het: “M1mhH.” Zet daar AW van Apple Wachtwoord voor en je kan dan zelfs aan het wachtwoord zien dat het je Apple-account wachtwoord is. Het wordt dan “AWM1mhH.” Ook jij kan een soortgelijk zinnetje bedenken.
  Tip: Voor het andere belangrijke wachtwoord, dat van de computer, kan je het zelfde doen. Dat wordt dan CW van Computer Wachtwoord en dan het zinnetje. Dat wordt dan samen: “CWM1mhH.” Succes er mee! Mocht je vaak wachtwoord-problemen hebben, ik help je er graag bij.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics