Drie handige korte tips (17)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 17.
 • Het ‘Winmail.dat’ probleem oplossen:
  Het kan zijn dat je wel eens een mail hebt ontvangen inclusief een bijlage met de naam ‘Winmail.dat’. Dat mailtje komt van iemand die Outlook en of Exchange gebruikt. Je kunt daar dan niet veel mee, openen lukt niet. Hoe kan je nu het ‘Winmail.dat’ probleem oplossen?
  Je gaat naar deze website en daar download je de app ‘TNEF’s Enough’. Installeer het door te dubbelklikken op het .dmg-bestand. Dubbelklik op het installatiebestand en versleep uiteindelijk de TNEF’s Enough.app naar de map waar alle apps in staan. Open voor de eerste keer de app en sluit hem daarna weer. Zet het Winmail.dat bijlage bestand even op het bureaublad.
 • Het ‘Winmail.dat’ probleem oplossen (vervolg):
  Om er voor te zorgen dat de app automatisch ‘wakker wordt’ als je met een WinMail.dat bestand bezig bent, doe je het volgende:
  Zet een Winmail.dat bestand tijdelijk bijvoorbeeld op het bureaublad > Klik er met rechts op > Kies Toon info > Open met > Selecteer ‘TNEF’s Enough’ > Wijzig alles.’
 • Zit je bij KPN en heb je MB’s over? Doneer ze!
  Wellicht heb je er nog nooit aan gedacht, maar je kunt wat doen met je KPN MB’s die je over hebt aan de eind van maand. KPN heeft partners zoals het Rijks Museum en het Concertgebouw. De KPN zet elke donatie van 50 MB om in een financiële bijdrage.
  Maar hoe doneer je jouw overtollige MB’s? Log in op de MijnKPN app > Kies ‘MB’s delen‘ > Kies ‘Steun onze partners door MB’s te doneren‘ > Selecteer de partner waaraan je wilt doneren.
  Leuk om te weten: je kunt er prijsjes mee winnen en je krijgt in ieder geval korting bij de desbetreffende KPN partner!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics