Drie handige korte tips (12)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 12.
 • De krant op de Mac altijd lezen in de Reader-weergave.
  In Safari kan je per website, diverse zaken instellen. Voorbeelden zijn: de Reader-weergave, materiaalblokkeringen, het zoom-nivo, microfoon en camera. Lees je nu bijvoorbeeld elke dag de krant, dan kan je er voor kiezen om die website standaard elke keer te openen in de Reader-weergave.
  Hoe geef je die opdracht aan die kranten-website? Simpel, je klikt met rechts op het website-adres en ziedaar, leef je uit!

 • Hûh? Legale tweede-hands Microsoft Office software??
  Als je mij een beetje kent, dan weet je dat ik geen voorstander ben van Microsoft-produkten op een Mac. Maar heb je dat toch nodig, dan is er een alternatief voor de normale keuze zoals voor Microsoft 365 waar je zo ± € 70,- per jaar voor betaalt. Dat kan veel goedkoper, gemiddeld betaal je 80% minder!
  Hoe? Het Belgische bedrijf Licentie Promo koopt licenties op uit bijvoorbeeld failliete bedrijven, of van gewone bedrijven die nog ongebruikte licenties op de plank hebben liggen. Is dat legaal? Ja! Lees vooral de veel gestelde vragen, want daar staan wat mij betreft goede en geruststellende antwoorden in.
 • Makkelijker een bepaalde zinsnede zoeken in alle bestaande mailtjes:
  Voor mij zijn er 2 ‘soorten’ email-mensen, A zij die alles in mailmapjes opbergen en B zij die dat nooit doen. Ik zit niet te wachten op onnodig werk, dus ik hoor bij de categorie B. Ik laat dus in principe alle binnenkomende mails staan. En als ik iets weer wil zien, dan zoek ik het middels het zoekvenster weer op. Zo vind ik alles, zelfs tot mails uit 2008 aan toe! Moet je wel goed kunnen omgaan met het zoekvenster.. Hoe doe je dat?
  Open de Apple Mail-app > Klik in de navigatiekolom (linker kolom in de Mail-app) op Inkomend > Typ in het zoekvenster rechtsboven in het scherm een aanhalingsteken en dan de zinsnede die je zoekt. Voorbeeld: ”Beste neven en nichten
  Opm.: aanhalingsteken-sluiten is dus niet nodig.
  Tip: Selecteer aan de linker kant van die zoekregel: Zoek in: Alle.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics