Drie handige korte tips (14)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 14.
 • Tips lezen EN uitvoeren? Twee schermen naast elkaar!
  Op deze website staan veel tips en uitleg. Maar als je iets wil uitproberen, dan is het wat lastig want je wil de tip-beschrijving er graag naast hebben. Veel Apple-gebruikers hebben meerdere Apple-apparaten. Pak dan een van die andere apparaten, ga daarop naar deze website en dan naar de tip-beschrijving. Op de Mac voer je het dan rustig uit zonder steeds naar de tip-beschrijving-pagina te hoeven gaan!
  Tip: dit werkt perfect bij dit meest gelezen artikel op deze website!
 • Hoe krijg ik de URL-balk weer naar boven op mijn iPhone?
  Als je je iPhone met één hand bedient, dan kan het handiger zijn wanneer je de URL-balk, waar je het websiteadres in typt, onder in het scherm staat. Wil je die weer op de vertrouwde plek boven aan hebben staan, dan doe je dat zo: Open Instellingen op je iPhone > Safari > Navigeer naar het kopje Tabbladen > kies één tabblad.
 • Schermvullende weergave (fullscreen) en toch de menubalk blijven zien:
  Mensen die het groenbolletje links boven in het app-venster regelmatig gebruiken, doen dat om meer te zien op een groter scherm. Het nadeel is wel dat de menubalk, boven in dat app-venster, standaard wel verdwijnt. Dat is jammer, want die menubalk heb je toch soms nodig. Je kan hem dan wel terugkrijgen door de muisaanwijzer helemaal tegen de bovenrand aan te schuiven, maar echt handig is dat niet. Oplossing: ga naar Systeemvoorkeuren > Dock en menubalk > Verwijder het vinkje bij: Toon/verberg menubalk automatisch in schermvullende weergave.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics