Drie handige korte tips (15)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 15.
 • Time Machine reservekopie controleren.
  Heb jij een goede Time Machine reservekopie? Of denk je dat? Wil je dat zeker weten, doe dan het volgende:
  Controleer eerst of jouw reservekopie-schijf is aangesloten en of het Time Machine-icoon in de menubalk staat: Systeemvoorkeuren > Time Machine > Zet een vinkje bij Toon Time Machine in de menubalk.
  Houd dan de Option-toets (op sommige oudere modellen staat er op die toets: Alt) ingedrukt terwijl je op het Time Machine-icoon klikt dat in de menubalk staat. Klik dan op Controleer reservekopieën. Na een poosje verschijnt er een pop-up die aangeeft dat de reservekopie is gecontroleerd. Dan weet je dat je beschikt over een goede Time Machine reservekopie!

 • Een uitgebreide mail handiger beantwoorden:
  Selecteer niets uit de mail alvorens hem te gaan beantwoorden, hij is daar te uitgebreid voor. Zet boven aan je antwoord: Zie hieronder mijn reacties:
  Daarna typ je je antwoorden achter de vragen in de mail.
  Dan geef je jouw reacties een andere kleur. Kopieer die kleur met OPTION+CMD+c en plak die opmaak op de andere reacties met OPTION+CMD+v. Zodoende vallen jouw antwoorden goed op.

 • De knoppenbalk aanpassen in Finder / Mail / Voorvertoning / enz.:
  Rechtsklik op een vrij stukje van de knoppenbalk > Pas knoppenbalk aan… > Sleep een knop naar de knoppenbalk. (Een icoon verwijderen: sleep het naar buiten de menubalk)
  Tip: zet de prullenbak in de knoppenbalk van de Finder!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics