Drie handige korte tips (18)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 18.
  • Gebruiksaanwijzingen voor iPhone, iPad en Mac.
    Ik hoor nog wel eens van iemand bij wie ik een nieuw Apple apparaat installeer: “Gebruiksaanwijzingen voor iPhone, iPad en Mac, ik heb ze nooit gezien.” Nee, verwacht geen dik papieren boekwerk dat nooit up-to-date is van een bedrijf dat het milieu en de klanttevredenheid hoog in het vaandel heeft staan. Maar ze zijn er wel digitaal: iPhone / iPad / Mac. Probeer dat eens!

  • Pas op voor oververhitting bij de nieuwe iMac 24 inch:
    Hûh? “Pas op voor oververhitting bij de nieuwe iMac 24 inch“?? Ja, dat kan gebeuren, als je niet goed uitkijkt tijdens het uitpakken van je nieuwe juweel. Je weet dat het over het algemeen een feestje is om een Apple apparaat uit te pakken. Maar bij de nieuwe 24 inch kan je één bijna onzichtbaar stripje plastic makkelijk over het hoofd zien. Het zit rondom het scherm op de rand en daar zitten nou net de ventilatieopeningen! Controleer even voor de zekerheid!

  • “Opslaan als” is er toch!
    De meesten van ons komen uit het Microsoft tijdperk. Het is soms best wel lastig om je draai dan te vinden in de nieuwe Apple omgeving. Een van de dingen waar je dan snel tegen aanloopt is het feit dat je soms geen “Opslaan als” ziet in het Archief-menu. Maar: “Opslaan als” is er toch! Zij het dan dat je 2 dingen moet weten: A binnen Apple heet dat “Bewaar als”. B je vindt dat in het Archiefmenu door de Option-toets ingedrukt te houden. Bij oudere Macs heet die toets nog Alt.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics