Drie handige korte tips (22)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 22.
 • Nooit meer een volle downloadmap
  Heb jij ook een te volle downloadmap? Hier komt de oplossing! Na het downloaden staat er een bestand in de downloadmap op de Mac en daarna vergeet men vaak om het bestand meteen te verplaatsen naar bijvoorbeeld de map Documenten of een andere plek. Gevolg is dan een overvolle downloadmap die men op een gegeven moment bestand voor bestand moet gaan controleren of het wel weg mag. Het is dus voor hen een soort tweede opslagplek voor bestanden geworden, dat is onhandig. Herkenbaar?
  Wat zou het mooi zijn wanneer het systeem zou vragen waar je de download wil neerzetten, in plaats van standaard in de steeds voller wordende downloadmap. Dat kan met deze eenmalige instelling: Safari > Instellingen > tabblad Algemeen > Locatie gedownloade bestanden > Vraag per download. Resultaat: nooit meer een volle downloadmap! Meer over bestandsbeheer op een Mac.
 • Handig zoeken in bladwijzers van Safari
  Bladwijzers in Safari zijn handig om vaak bezochte websites snel te kunnen bezoeken. Maar als je heel veel bladwijzers hebt, dan moet je gaan zoeken. Dat hoeft niet meer met deze tip: Safari > Menubalk > Help > typ een paar letters van de gezochte bladwijzer > Klik op de juiste bladwijzer!
 • Welk wachtwoord bedoelen ze nou?
  Voor iemand met een Mac zijn 2 wachtwoorden heel belangrijk, het computerwachtwoord en het Apple ID wachtwoord. Je moet ze best vaak invullen op de computer. Maar veel mensen weten niet welk wachtwoord de Mac aan hen vraagt en dan doen ze maar een gok. Herkenbaar? Dit is de super simpele oplossing: In het venstertje waar je het wachtwoord moet invullen, staat een kleine tekst. Als in die tekst een naam staat, dan vul je het computerwachtwoord in. Staat in die tekst een mailadres, dan vul je daar je Apple ID wachtwoord in.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics