Drie handige korte tips (23)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 23.
 • Heb jij dat ook wel eens, dat je scherm plotseling heel groot wordt?
  Ja, dit is een van de meest gestelde vragen! Het kan gebeuren bij de eerste contact tussen je hand en de witte Magic-mouse. Dan is hier de oplossing om het weer te herstellen! Houd de Command-toets ingedrukt en tik 1 x op de nul-toets. Nu is de vergroting verdwenen. Maar de oorzaak is overigens lastig te achterhalen. Ik weet in ieder geval dat het altijd in combinatie met een wittte Magic Mouse plaatsvindt. Je zou eens kunnen experimenteren met de volgende toets-combinatie: Houd de Command-toets en de Option-toets (Alt-toets) ingedrukt en tik op de 8-toets. Wellicht voorkomt dat het weer optreden van het probleem. Wie meer weet over de oorzaak, of goede ervaringen heeft met deze mogelijke oplossing om het te voorkomen, mag het doorgeven!

 • De menubalk standaard tonen in schermvullende weergave.
  Met de groene knop links boven in het beeldscherm kan je de schermvullende weergave aan en uit zetten. Wanneer je kiest voor de schermvullende weergave, dan ben je de menubalk kwijt. Dat is onhandig. Wil je hem tijdelijk terug hebbben, dan moet je met de muis eerst tegen de rand van het scherm gaan en dan is hij pas weer zichtbaar.
  Wil je dat de menubalk altijd zichtbaar blijft, dan is dit de eenmalige insteling daarvoor: Systeeminstellingen > Bedieningspaneel > Toon/verberg de menubalk automatisch > Kies daar Nooit. Opgelost!

 • Niet spreken of typen, maar dicteren in WhatsApp.
  We weten allemaal wel dat je een geluidsfragment kan maken van wat je wil typen in WhatsApp. Je doet dat door het microfoon-icoontje ingedrukt te houden en dan te praten.
  Maar je kunt ook letters / woorden krijgen zoals je zou typen zonder echt te typen! Je doet dat zo: onderin het toetsenbordje waar je normaal mee typt, zie je links van de spatiebalk een microfoon-icoontje. Tik daar even op en de dicteerfunctie start meteen. Zeg wat je wil typen en zie daar: de tekst wordt met spreeksnelheid automatisch voor je getypt! Een van mijn klanten is doof, ik help haar op die wijze op afstand als ik haar scherm overneem! Zij kan nauwelijks praten, maar zij kan weer razend snel typen!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics