Drie handige korte tips (25)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 25.
 • Je Mac versnellen
  Jouw Mac is tegenwoordig voor ontzettend veel taken verbonden met internet. Stel je maar eens voor wanneer je internet helemaal zou afsluiten. Dan gaat er heel veel niet meer. Anders gezegd, je Mac is voortdurend in contact met internet en als dat traag is, dan lijkt het of je computer traag is. Is daar wat aan te doen? Ja, zo: Ga naar Systeeminstellingen > Netwerk > Wifi > Details > DNS. Je haalt daar de merkwaardige getalletjes weg door te selecteren en op de – te klikken. Onder elkaar vul je dan deze nieuwe getallen in:
  1.1.1.1 / 1.0.0.1 / 2606:4700:4700::1111 / 2606:4700:4700::1001
  Volg verder de aanwijzingen op het scherm. Je hebt nu de DNS-waarden veranderd naar die van CloudFlare, het grootste en daardoor snelst werkende ‘internet-telefoonboek’ van deze wereld, Apple werkt met ze samen.


 • Geen ‘Captchas’ meer op de Mac
  Je weet wel dat sommige websites eerst zeker willen weten of je een echt mens bent. Daarom geven ze je een paar taken te doen, bijvooerbeeld: onduidelijke letters overtypen, brandkranen – bussen – verkeerslichten selecteren, enz. Vaak is dat vervelend om te doen. Maar als je Safari, iCloud en macOS Ventura of macOS Sonoma gebruikt, dan hoef je je in het vervolg niet meer te ergeren.
  Ga naar Systeeminstellingen > Klik op je naam > Inloggen en veiligheid > Zet Automatische verificatie aan. Alweer een reden om Safari standaard te gebruiken!

 • Geen ‘Captchas’ meer op de iPhone of iPad
  Om deze vervelende captcha’s ook op de iPhone en op je iPad te voorkomen, doe je simpelweg hetzelfde: Instellingen > Klik op je naam > Inloggen en veiligheid > Zet Automatische verificatie aan. De voorwaarden om dit te laten werken zijn: gebruik Safari, iCloud en iOS 16.1 of hoger. Veel plezier!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics