Drie handige korte tips (28)

Tom Tip!
 • Inzoomen – Uitzoomen – Standaard.
  Soms is iets waar je op je Mac naar kijkt te klein. Probeer dan eens de Command-toets ingedrukt te houden en een of meerdere keren op de plus-toets te tikken. Vaak werkt dat en wordt de tekst of het beeld dan groter. Door de Command-toets ingedrukt te houden en een of meerdere keren op de min-toets te tikken zoom je weer uit. Weet je niet meer wat de standaard-instelling was? Gebruik dan de Command-toets met de nul-toets.
 • Bijna altijd een oplossing voor wat je wil.
  Wanneer ik bij klanten op locatie bezig ben, valt het me op dat niet iedereen bekend is met rechts-klikken. Je doet dat met een trackpad/touchpad door met 2 vingers te tikken op iets waar je wat mee wilt. Op die manier krijg je een menuutje te zien met allerlei oplossingen. Heb je zo’n witte Magic-Mouse, dan tik je met je middelvinger op de rechterkant van de muis. Werkt het niet, dan controleer je even de instellingen van je trackpad/touchpad of van je muis via Systeeminstellingen.
 • Je hebt 2 download-mappen.
  Ja, dat is zo! De ene is de standaard download-plek voor op je iMac – MacBook – Mac mini, voor alles wat je dus middels macOS downloadt. Echter, download je iets via je iPad of via je iPhone, dan komt het niet in die net genoemde downloadmap terecht maar in een 2e andere downloadmap. Dat is dus de downloadmap voor iOS. Het verwarrende is dat die mappen de zelfde naam hebben.
  Waar vind je de iOS-downloadmap op de Mac? Finder > Ga (in menubalk) iCloud Drive. Wanneer je die iOS-downloadmap een onderscheidende naam wil geven, dan klik je met rechts op de map Downloads en kies je Wijzig naam en verander je die naam in bijvoorbeeld Downloads-iOS.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics