Drie handige korte tips (30)

Tom Tip!
 • Apple ID wachtwoord vergeten.
  In een Mac-omgeving moet je vaak twee wachtwoorden gebruiken het computerwachtwoord en het Apple ID wachtwoord. Heb je het Apple ID wachtwoord vergeten? Dan ga je naar deze website van Apple!

 • Opsommings-lijstjes in een mail.
  Het komt vaak voor dat ik een lijstje met items mooi in een mail zet, denk aan mogelijke data en tijden voor een eventueel bezoek op locatie. Daar is een icoon voor dat niet standaard te vinden is boven in het het venster waar in je een nieuw mailtje schrijft. Je zet dat er zo bij: Open de Apple Mail-app > Open een nieuwe lege mail door te klikken op ‘Nieuwe mail‘> Klik met rechts boven in de knoppenbalk > ‘Pas knoppenbalk aan‘ > Sleep het lijsten-icoon naar de knoppenbalk. Nu kan je in het vervolg mooie opsommings-lijstjes maken waar puntjes voor staan of waar cijfers voor staan!

 • Een link verwerken in een woord in een mailbericht.
  Ik zie wel eens een mail binnenkomen met daar in een lange link naar een website. Dat kan beter en professioneler als je eerst eenmalig het link-icoon toevoegt:
  Instellen: Open de Apple Mail-app > Open een nieuwe lege mail door te klikken op ‘Nieuwe mail‘ > Klik met rechts boven in de knoppenbalk > ‘Pas knoppenbalk aan‘ > Sleep het link-icoon naar de knoppenbalk.
  Gebruik: Kopieer in Safari de link van de website waar het om gaat > Sluit Safari > Typ in de nieuwe mail een zin zoiets als “Op deze plek vind je wat je zoekt.” > Selecteer het woord deze en klik op het link-icoon > plak de websitelink met Command+v > Klik op OK. Klaar, je hebt nu een prachtige link!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics