Drie handige korte tips (5)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 5.
 • Documenten en foto’s scannen met de iPhone / iPad naar de Foto’s-app.
  Instellen: (eenmalig) op de iPhone / iPad: Instellingen > Notities > Zet Bewaar in Foto’s aan. En: Notities > Nieuwe notitie > Klik op het fototoestel-icoon > Scan documenten > Klik rechts bovenaan op Handmatig, dan komt er Auto te staan.
  Scannen: Open de Notities-app op de iPhone > Open een nieuwe notitie > Klik op het fototoestel-icoon > Scan documenten > Houd de iPhone / iPad boven het document > De foto wordt automatisch gemaakt > Klik op Bewaar > Het document staat na korte tijd mooi ’rechtgetrokken’ in je foto-bibliotheek.
 • Een backup maken van jouw Contacten.
  De Contacten-app is de meest onderschatte en ondergewaardeerde app bij Apple-gebruikers. Men beseft niet dat het je centrale mensen-database is. Hij voedt heel veel apps bijvoorbeeld: Mail – Berichten – Kaarten – FaceTime – Agenda – Siri – Herinneringen – Notities – Foto’s – Woning – Systeeminstellingen – iCloud – enz. Dus dat goed bijhouden en veliligstellen is belangrijk.
  Hoe maak je een backup van je contacten? Contacten > Alle iCloud > selecteer daar een van de contacten > selecteer alle contacten (CMD-A) > klik met rechts op de selectie > Exporteer naar vCard. Hier vind je meer informatie over het beheren van je contacten.
 • Schermbeveiliging voeden vanuit de fotobibliotheek.
  Toen ik zo’n 40 jaar geleden nog een fosforscherm had, mocht dat beeldscherm niet te lang aan blijven staan want dan zou het kunnen ‘inbranden’. Daarom waren er programma’s die geduren de de tijd dat de cpmputer niet werd gebruikt, allerlei bewegende beelden vertoonden om dat inbranden geen kans te geven. De huidige schermen gebruiken ander technieken dus het inbrand-gevaar is in principe weg. Maar het fenomeen ‘schermbeveiliging’ bestaat nu nog wel, nu met een er aan toegevoegde beveiligings-optie. Dat was even over de oorsprong van het begrip ‘schermbeveiliging’. Maar nu, hoe voed je de schermbeveiliging met foto’s vanuit je fotobivliotheek? Systeemvoorkeuren > Bureaublad en Schermbeveiliging > Kies eerst in de linker kolom 1 van de 19 effecten > Bron > Fotobibliotheek > enz.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics