Documenten scannen met de iPhone / iPad naar een Finder-map. Leg het A4-tje vlak op een donkere ondergrond > Oen de Bestanden-app > Klik onderin op Blader > Navigeer naar de Documentenmap en dan naar de submap waar de scan in terecht moet komen > Tik rechts boven op het meer-icoon met de 3 puntjes > Tik op Scan Documenten > Zorg dat alle randen net zichtbaar zijn > De scan wordt automatisch gemaakt > Draai de iPhone weg en tik op Behoud scan. Het document staat na korte tijd mooi ’rechtgetrokken’ in de juiste map op je Mac!
Een backup maken van jouw Contacten. De Contacten-app is de meest onderschatte en ondergewaardeerde app bij Apple-gebruikers. Men beseft niet dat het je centrale mensen-database is. Hij voedt heel veel apps bijvoorbeeld: Mail – Berichten – Kaarten – FaceTime – Agenda – Siri – Herinneringen – Notities – Foto’s – Woning – Systeeminstellingen – iCloud – enz. Dus dat goed bijhouden en veliligstellen is belangrijk. Hoe maak je een backup van je contacten? Contacten > Alle iCloud > selecteer daar een van de contacten > Selecteer alle contacten (CMD-A) > Klik met rechts op de selectie > Exporteer naar vCard. Hier vind je meer informatie over het beheren van je contacten.
Schermbeveiliging voeden vanuit de fotobibliotheek. Toen ik zo’n 40 jaar geleden nog een fosforscherm had, mocht dat beeldscherm niet te lang aan blijven staan want dan zou het kunnen ‘inbranden’. Daarom waren er programma’s die gedurende de tijd dat de computer niet werd gebruikt, allerlei bewegende beelden vertoonden om dat inbranden geen kans te geven. De huidige schermen gebruiken ander technieken, dus het inbrand-gevaar is in principe weg. Maar het fenomeen ‘schermbeveiliging’ bestaat nu nog wel, nu met een er aan toegevoegde beveiligings-optie. Dat was even over de oorsprong van het begrip ‘schermbeveiliging’. Maar nu, hoe voed je de schermbeveiliging met foto’s vanuit je fotobibliotheek? Systeeminstellingen > Schermbeveiliging > Kies Andere > Foto’s > Maak verder persoonlijke keuzes.