Drie handige korte tips (9)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 9.
 • “Op je systeem is geen appgeheugen meer beschikbaar”.
  Wanneer je het besturingssysteem macOS Monterey nog hebt geïnstalleerd, dan bestaat er een kleine kans dat je tegen deze merkwaardige bug aanloopt. Want dat is het. Heb jij misschien de standaard eigenschappen van de cursor (het pijltje) gewijzigd? Dan is dat zeer waarschijnlijk de veroorzaker!
  De oplossing is dus: ga naar Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Beeldscherm > Aanwijzer. Daar zie je dat je twee dingen kan instellen, grootte en kleuren. Bij grootte zie je 7 gradatiestreepjes staan, zet hem precies op de tweede en bij kleur klik je op Stel opnieuw in. Je zult nu die melding “Op je systeem is geen appgeheugen meer beschikbaar”, niet meer tegen komen nadat je de Mac opnieuw hebt opgestart.
 • BlueTooth-apparaat gebruiken op iOS:
  Stel, je wil je EarPods gaan gebruiken op je iPhone. Je hebt ze ooit al voor het eerst gekoppeld, dus de telefoon kent ze. Hoe ga je ze dan gebruiken?
  Doe ze in je oren > Activeer het Bedieningspaneel (veeg vanaf de zwarte onderrand naar boven, of vanaf de rechterbovenhoek naar het midden van het scherm) > Houd je vinger even wat langer (=’longpress’) op het vierkant met de 4 verbindingen waaronder BT > longpress op BT > Tik in dit voorbeeld op de regel waar je EarPods in staan.
 • Snel de emoji’s en symbolen weergeven:
  Op plekken waar je iets kan typen: Houd CTRL+CMD ingedrukt en tik even op de Spatiebalk!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics