EarPod-draad nooit meer in de knoop!

We hebben ze allemaal wel: de EarPods die je krijgt bij een nieuwe iPhone. Goed geluid, goede pasvorm, kortom fijne dingen om rustig naar je favoriete muziek of podcast te luisteren zodat anderen er geen last van hebben. En ik gebruik oortjes trouwens ook vaak om mijn handen vrij te hebben bij een langer telefoongesprek. Zowieso zijn oortjes volgens mij gezonder dan dat je de hele telefoon tegen je hoofd aan houdt.

Maar… er kleeft wel een heel vervelend nadeel aan!  Is het jou ook maar één keer gelukt om de ‘oortjes’ in het originele kunststof doosje weer op te bergen? Ik denk het niet! Dan maar zo in broekzak, tas of etui. Dat is zo gedaan, maar om hem vervolgens weer uit de knoop te krijgen, was bij mij elke keer weer een crime. Totdat…

Ik heb de volgende oplossing bedacht die de ontknooptijd fors vermindert: een simpele knoop!
Hoe doe je dat? Pak de 2 witte ‘oortjes’ in je ene hand en het stekkertje in de andere hand. Vouw de lange EarPodsnoer dubbel zodat de 2 ‘oortjes’ en het stekkertje in de ene hand zitten en de bocht van de draad in de andere hand. Dan vouw je hem weer een keer dubbel. Als laatste stap leg je er een eenvoudige knoop in het geheel ter hoogte van de volumeregelaar!

Maar de beste oplossing zijn natuurlijk een setje AirPods!

8 gedachten over “EarPod-draad nooit meer in de knoop!”

 1. Airpods kun je op dezelfde manier beveiligen zoals zeilers hun bril tegen weggeslagen worden, beveiligen. Je kunt zoiets zelf maken of in de sportwinkel halen. Zo’n voorziening is te kort om in de knoop te raken

  Beantwoorden
  • Dag Bert en Ans,

   Ja daar hebben jullie natuurlijk helemaal gelijk in! Ik heb ze zelf nu 2 jaar en ik ben er erg enthousiast over. Maar voor wie ze (nog) niet heeft, is de ‘knoop-tip’ wellicht bruikbaar.

   Groet,
   Tom Berends

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics