FaceBook en privacy, tja..

Er zijn bedrijven die alles van ons willen weten, Google, TikTok en Meta (FaceBook) zijn daar een paar voorbeelden van. FaceBook en privacy, tja.. Het zijn bedrijven die handelen in persoonsprofielen en die verkopen ze weer aan aan de advertentiebedrijven. Waarschijnlijk heb je ze, toen je je aanmeldde voor FaceBook, Facebook Messenger of Instagram, geen telefoonnummer en/of e-mailadres van jou gegeven. Ik vind dat verstandig. Maar. Hoe kan het dan dat Meta toch jouw telefoonnummer en of e-mailadres nu heeft?? Jij hebt ze dat immers niet gegeven..

Hoe komt FaceBook toch aan mijn telefoonnummer en/of e-mailadres?

Tijdens het maken van het FaceBook-account, geeft FB aan dat het heel erg praktisch is voor jou wanneer zij toegang hebben tot jouw contactenlijst. Wanneer jij dat niet gedaan hebt, dan kan een vriend of vriendin dat met haar of zijn contactenlijst waar jij in stond, natuurlijk wel gedaan hebben!

Kan ik mijn telefoonnummer en/of e-mailadres bij Meta verwijderen?

Je zal je afvragen: Kan ik mijn telefoonnummer en/of e-mailadres bij Meta verwijderen en kan ik er dan tevens voor zorgen dat het niet weer door iemand anders wordt toegevoegd? Ja dat kan! Heeft FaceBook dat makkelijk gemaakt voor jou? Nou…nee.

Hoe verwijder ik mijn telefoonnummer en/of e-mailadres bij Meta?

Meta heeft er sinds 2022 niets over gepubliceerd toen ze een tooltje daarvoor beschikbaar hebben gesteld. Ze hebben het weldadig verstopt in het uitgebreide help-systeem. Maar met behulp van het stappenplan hieronder kom je er zonder enige moeite!

 1. Ga eerst met deze link naar de pagina waar je de verwijder-tool kan vinden

 2. Log in op FaceBook

 3. Maak een keuze uit: Mobiel telefoonnummer / Vast telefoonnummer / E-mailadres

  Je kunt ze niet alle drie aanvinken, je moet de procedure dus voor alle drie mogelijkheden apart doorlopen.

 4. Kies Mobiel telefoonnummer (Voorbeeld)

  Selecteer de landcode, geef je mobiele telefoonnummer op en geef aan waar in gezocht moet worden: FaceBook en Messenger, of Instagram. Je kunt beiden kiezen.

 5. Onvang de controle-code van Meta

  Koos je bij stap drie voor Mobiel telefoonnummer, dan krijg je een SMS. Koos je voor Vast telefoonnummer, dan wordt je gebeld via een geautomatiseerd systeem. Koos je voor E-mail-adres, dan ontvang je een mail met de controle-code.

 6. Indien gevonden, bevestig je dat het telefoonnummer verwijderd moet worden en dat het in het vervolg door iemand niet meer geüpload kan worden naar de Meta-systemen

 7. Meta bevestigt dat het verzoek tot verwijdering goed is aangekomen en dat zij het gaan verwijderen.

 8. Herhaal dit indien nodig voor het vaste telefoonnummer en het e-mailadres.

 9. Klaar!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics