Foto’s delen met een Windows-gebruiker

“Kan jij ons de foto’s sturen die jij vandaag gemaakt hebt?” Die vraag heb je vast wel eens gehad. Maar, foto’s delen met een Windows-gebruiker, of met een gemixte groep, hoe doe je dat dan? Kan dat wel? Als het om een paar foto’s gaat, dan kan je ze makkelijk mailen, maar wil je veel foto’s delen en ook nog video’s, dan wordt het lastiger. Je kunt dan wel uitwijken naar diensten als WeTransfer, maar dan moet je eerst foto’s gaan exporteren uit de bibliotheek, allemaal gedoe en een ander nadeel is: het is gratis…
Ik zoek altijd eerst of Apple zelf al iets heeft bedacht. En dat is zo, ontdek hier de WeTransfer van Apple!

Foto’s delen met een niet-Apple gebruiker

  1. Open de Foto’s app en controleer eenmalig: Voorkeuren > Tabblad iCloud > Zet een vink bij Gedeelde albums.

  2. Selecteer alle te delen foto’s > Klik op het Deel-icoon rechtsboven in het scherm > Selecteer Gedeeld album > Klik op Nieuw gedeeld album > Geef het te delen album een naam, bijvoorbeeld ‘2021 – Kitty zeilen Friesland’ en klik op Maak aan.

  3. Selecteer het nieuwe album in de navigatiekolom van de Foto’s-app > Klik op het Personen-icoon rechtsboven in het scherm > Klik op Openbare website en wacht even.

  4. Kopieer de link die verschijnt en mail die naar de persoon met wie je de foto’s wilt delen.

Opmerkingen

  • De ontvanger van de mail klikt op de link en ziet de foto’s. In feite heb je het recht verleend aan de ander om een paar foto’s in jouw iCloud te bekijken. Doordat je de foto’s zelf niet stuurt via een mail bijlage, maar via een internetlink, kan je meer foto’s delen.
  • Door de internetlink belast dat de opslag van de Windows-computer niet en loopt de mail aan de kant van de ontvanger niet vast bij grote aantallen.
  • De ander kan de foto’s desgewenst downloaden naar de eigen Mac of Windows-computer.
  • De ander kan de foto’s ook schermvullend weergeven.
  • Wil je weten hoe je foto’s deelt met Apple-gebruikers, kijk dan hier.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics