Gratis bellen

Gratis bellen

Toen ik nog 100 klanten had, haalde ik met gemak het einde van de maand qua belminuten die ik bij KPN per maand krijg. Toen mijn klantenkring meer dan verdubbelde, kwam ik regelmatig in de problemen, mijn belminuten waren steeds te vaak op. Wat zou gratis bellen toch fijn zijn! Vervelend voor mij en vervelend voor de anderen die ik dan maar belde met de huistelefoon. Klanten hebben mijn vaste nummer niet, dus dan konden ze niet zien wie er belde, kortom, onhandig.

Oplossing

Tegenwoordig bel ik met mensen die een iPhone hebben, met FaceTime Audio. Dat gaat niet van de belminuten-bundel af, gratis bellen dus en dat is fijn!

Wat heb je nodig?

Je hebt een van de volgende apparaten nodig om FaceTime te gebruiken: iPhone 4 of nieuwer, iPad Pro (alle modellen), iPad 2 of nieuwer, iPad mini (alle modellen) en iPod touch (4e generatie of nieuwer; alleen iPod touch van de 5e generatie of nieuwer ondersteunt FaceTime-audiogesprekken).

Daarnaast heb je geen belminuten meer nodig, maar wel wifi of de mobiele verbinding via G3 / G4 / G5. Wanneer je dus buiten een wifi-omgeving bent, dan gaat het dataverbruik natuurlijk wel af van je internetbundel.

Wat moet ik instellen?

Ga naar Instellingen > FaceTime > Zet FaceTime aan > Vul, indien afwezig, je Apple-id in en vul indien nodig je telefoonnummer en/of mailadres in.

Ik merk bij huisbezoeken, dat mensen de Contacten-app vaak onvolledig en niet consequent invullen. Jammer, want daardoor ontzeg je jezelf heel veel gebruiksgemak. Zorg er dus voor dat je alle gegevens invult in de Contacten-app, die je van iemand bezit, ergens in Excel-lijstjes, adresboekjes, geprinte A4-tjes, e.d. Daarna hoef je die net genoemde bronnen allemaal niet meer te gebruiken.

Niet nodig, maar wel handig: Instellingen > Siri en zoeken > Druk op de thuisknop voor Siri (tip: zet ‘Luister naar ‘Hé Siri‘ uit.)

Tip!

Ik zie heel veel mensen, onhandig iemand opzoeken om iemand te bellen. Soms denk ik dat ik de enige ben, die het anders doet! Ik ga namelijk nooit naar Contacten of Telefoon en zoek dan iemand op. Hoe bel ik dan zonder belminuten-vermindering van mijn provider? Heel simpel!
Ik ontgrendel mijn telefoon > ik houd de homenop ingedrukt totdat Siri het scherm verandert en dan zeg ik meteen: “FaceTime audio Elly”. Meer hoef ik niet te doen!

Veel plezier!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics