Apple-software gratis?


Gratis voor elke Apple-gebruiker: Pages, Numbers, Keynote, iMovie en GarageBand!

Software gratis? Dat kan niet, zou je zeggen. Bij veel grote techbedrijven kon je vroeger software kopen in een doosje en je betaalde daar dan eenmalig een bedrag voor. Maar tegenwoordig moet je steeds vaker een abonnement nemen. Zo is Microsoft Word en Excel niet of nauwelijks meer te kopen zonder vast te zitten aan een Microsoft-365 abonnement dat voor een Home-editie €70,- per jaar kost.

Andere koers

Apple vaart al heel lang een andere koers. Zij vroegen jaren geleden voor hun systeemsoftware en hun iWork-suite (Pages, Numbers en Keynote) steeds minder geld aan hun gebruikers. Vroeger moest je er echt voor betalen en nu betaal je voor beiden helemaal niets meer. Iedere Apple-gebruiker kan dus naast iOS, iPadOS en macOS, nu ook de apps Pages, Keynote, Numbers, iMovie en GarageBand gratis downloaden uit de desbetreffende App Store.

Handig en gratis

Voor mensen die een poos geleden een nieuwe Mac of een 2e hands Mac hebben gekocht, kan dit handig zijn. Want de kans is groot dat het daarop ontbreekt.
Trouwens, ooit wel eens nagedacht over het verwijderen van MS-Office van jouw Mac? Ik heb dat heel lang geleden gedaan en het levert mij veel op! Maar hoe doe je dat dan, als je lid bent van een groep of bijvoorbeeld van een bestuur, hoe lees je dan documenten en schrijf je ze dan zonder dat je MS-Office hebt? Dat kan super eenvoudig!
Benieuwd? ‘Meer met mijn Mac‘ verzorgt de overstap voor jou!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics