iCloud-Fotobibliotheek vs Fotostream

iCloud-Fotobibliotheek vs Fotostream

Samen met de klant loop ik vaak thuis de iCloud-instellingen door. Dan valt het me regelmatig op dat ze twee soortgelijke foto-synchronisatie-diensten parallel hebben lopen met elkaar. Dat is ook wel logisch, want weinig mensen kennen de verschillen goed. Onderaan dit artikeltje over iCloud-Fotobibliotheek vs Fotostream, staan de voor- en nadelen kort opgesomd. De kans is groot dat je Fotostream gaat uitzetten. In feite is iCloud Foto’s de opvolger van Fotostream.  

Gelukkig is Fotostream in Catalina helemaal verwijderd.

Betalen?

“iCloud foto’s” is completer, werkt automatisch, maar je moet er in de meeste gevallen, wel iets voor betalen. Vaak voel ik weerstand bij klanten om te betalen aan Apple. Dat is begrijpelijk, als je alle grote tech-reuzen over één kam scheert. Apple heeft een duidelijk ander verdien-model dan de anderen. Het leveren van apparaten en diensten van zeer hoge kwaliteit zodat consumenten blij zijn en terugkomen, is het hoofddoel van Apple.
Het niet willen meewerken aan het openen van een iPhone voor de FBI was een tijdje geleden wereldnieuws. Apple handelt niet in data van consumenten, vandaar dat je bij Google wel heel veel data en foto’s ‘gratis’ kunt stallen. Ik betaal graag een beperkt bedragje per maand. Zo weet ik dus dat mijn data echt privé blijft. Data die aan foto’s hangt, wordt daardoor niet door verkocht.

iCloud-Fotobibliotheek vs Fotostream:

Fotostream:

A   Video’s worden niet gesynchroniseerd.
B   Aantal foto’s: maximaal 1000.
C   Foto’s worden automatisch gewist na 30 dagen.
D   Op alle apparaten foto’s met de hand plaatsen in mappen.
E   Bewerkingen en albums worden niet gesynchroniseerd.

iCloud foto’s:

A   Alle foto’s en video’s zitten in een online fotobibliotheek.
B   Alle foto’s worden automatisch gesynchroniseerd.
C   Alle foto’s en video’s in volledige resolutie in iCloud.
D   Bespaart op een slimme manier ruimte op je apparaat.
E   Albums en video’s worden gesynchroniseerd.
F   Aanpassingen maar op één apparaat uitvoeren.
G   Maakt gebruik van je iCloud-opslag (vaak betalend).

Catalina

Zoals hierboven genoemd was Fotostream een verouderd synchronisatie-systeem. Wanneer je Catalina al hebt geïnstalleerd, dan zal je merken dat Fotostream ook inderdaad inmiddels is verdwenen. Dat is een goede zaak.


2 gedachten over “iCloud-Fotobibliotheek vs Fotostream”

Plaats een reactie