Ik moet in de gaten houden dat ik daar antwoord op krijg

Denk jij soms ook wel eens: “Ik moet in de gaten houden dat ik daar antwoord op krijg.” of erger nog, dat je er helemaal niet meer aan denkt? Nou, ik heb daar onlangs iets op bedacht. Meestal gebruiken mensen markeringsvlaggetjes in combinatie met inkomende mails. Maar je kunt ze ook gebruiken bij verstuurde mails:

Zo regel je dat eenmalig:

  1. Selecteer in Verzonden items een mailtje waarvan je denkt “Ik moet in de gaten houden dat ik daar antwoord op krijg.”

    Selecteren doe je door 1 x er op te klikken, dat is dus iets anders dan openen.

  2. Klik in de menu-balk op Bericht > Markeer > en klik dan op bijvoorbeeld het groene vlaggetje

  3. Klik in de navigatiekolom in de afdeling Gemarkeerd, met rechts op het groene vlaggetje en wijzig de naam in bijvoorbeeld “Krijg ik antwoord?”

    De ‘navigatiekolom’ is de meest linker kolom in de Mail-app waar al je postbussen in staan.

Werking

Als je een mailtje hebt verstuurd waarvan je denkt “Ik moet in de gaten houden dat ik daar antwoord op krijg.” dan selecteer je in het vervolg zo’n mailtje, klik je in de menubalk op Bericht > Markeer > Groene vlaggetje. Je kunt dat overigens ook doen via de knoppenbalk (met al die iconen) door op het uitklappijltje naast het gekleurde vlaggetje te klikken en dan te klikken op het groene vlaggetje.

Wanneer je toch antwoord hebt gekregen, dan haal je het vlaggetje weer weg: Selecteer het door jou gestuurde mailtje > klik je in de menubalk op Bericht > Markeer > Groene vlaggetje. Het vlaggetje verdwijnt dan bij dat mailtje.
Opmerking: Wanneer er geen mailtjes meer zijn die met een groen vlaggetje zijn gelabeld, dan verdwijnt het groene vlaggetje uit de afdeling Gemarkeerd. Dit gebeurt overigens nadat de Mail-app opnieuw is gestart. Typisch Apple, wat je niet nodig hebt, hoef je niet te zien;-)

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics