Keep it simple

Soms beschrijven mensen hun probleem aan mij en dan denk ik vaak: “Keep it simple”. Regelmatig is er wel een oorzaak voor een gecompliceerde situatie. Vaak zijn het mensen die afkomstig zijn van het Microsoft-‘eiland’ (wie is dat niet?) gecombineerd met wat te weinig weten van het Apple-‘eiland’. Logisch dus dat er zo’n gecompliceerde situatie is ontstaan.

Onlangs deed zich weer zo’n situatie voor en het antwoord dat ik daarop schreef, is denk ik voor meer mensen handig. Vandaar hieronder mijn antwoord op een wat lastige foto-organisatie-vraag.

Houd het simpel

Basis voor het simpel houden: besef dat Apple qua beveiliging en privacy de lat altijd extreem hoog legt. Wanneer je dat beseft, gebruik je makkelijker de tools die Apple al voor je heeft bedacht. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld iCloud, de Sleutelhanger en de Foto’s-app + bibliotheek.

Mijn antwoord

Dag Lisette,

Mijn advies is KIS, Keep it simple. Een paar opmerkingen over hoe ik hier over denk:

  • In een Apple-omgeving, die heb jij, kan je alles m.b.t. foto’s regelen. Ik zelf ga daar Google, het advertentie-bedrijf, dat veel van je wil weten, niet bij betrekken. Ik wil alles op 1 plek hebben, dus bij 1, voor mij zeer betrouwbaar bedrijf, KIS dus.
  • Ik heb ingesteld dat mijn iPhone ± elke dag automatisch een backup maakt, KIS dus.
  • Ik heb ingesteld dat Time Machine automatisch reservekopieën maakt van mijn Mac, KIS dus.
  • Mijn foto-bibliotheek staat in iCloud en mijn apparaten synchroniseren daar automatisch mee, op welk apparaat ik dus iets met foto’s doe, het maakt niet uit, het is overal het zelfde, KIS dus.
  • Ik betaal een bedragje voor mijn iCloud-opslag, ja, want die opslag van mijn foto’s kost Apple geld en ik vind het fijn dat zij mij daar voor laten betalen. Zij verkopen mijn data namelijk niet. Daar betaal ik graag voor. Elke maand gaat automatisch dat bedragje van mijn creditcard af, KIS dus.
  • Ik heb geen opslagproblemen op mijn iPhone: op mijn Mac is de bibliotheek 90 Gb groot, die zelfde bibliotheek neemt op mijn iPhone van 64GB maar 6 Gb in, KIS dus.

Dit is wellicht niet het antwoord dat je verwachtte, maar het geeft wel stof tot anders te denken.

Met vriendelijke groet,
Tom Berends

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics