Klassieke muziek beter geïntegreerd in Apple Music

Ik weet dat een aantal klanten blij verrast zal zijn wanneer zij lezen: “Klassieke muziek beter geïntegreerd in Apple Music”. Een opmerking die ik vaak hoor uit de hoek van de klassieke muziek liefhebbers, is dat Apple Music zeer wordt gewaardeerd, maar dat het klassieke genre niet helemaal goed past in de organisatie van Apple Music.

Apple Music, dat zijn roots heeft in de popmuziek, heeft nu een databasestructuur waar bijvoorbeeld “The road to hell van Chris Rea” naadloos in past. Maar “Het derde deel van het vioolconcert van Brahms met Janine Jansen en het European Chamber Orchestra o.l.v. Bernard Haitink” is natuurlijk andere koek. Daar is de huidige gebruikte relatief simpele databasestructuur nog niet op berekend.

Wat gaat er gebeuren?

Apple heeft onlangs de startup Primephonic ingelijfd. Dit bedrijf heeft de kennis in huis die Apple nodig heeft om dit hierboven omschreven probleem op te lossen. De klassieke muziek liefhebbers kunnen dus verwachten dat klassieke muziek binnenkort, beter zal worden geïntegreerd in Apple Music!

Plaats een reactie