Mac onderhoud


Mac onderhoud

Het laatste jaar valt het me op dat er steeds meer mensen zijn die mij bellen met een uitgebreide hulpvraag, dus Mac onderhoud dat achterstallig is, zeg maar. Dit in tegenstelling tot een enkelvoudige hulpvraag als “Ik heb een SSD in mijn MacBook, maar die is niet zo groot. Kun jij mij helpen daar goed en slim mee om te gaan? Hij is al aardig vol…“.

Mac onderhoud

Het blijkt dat de mensen met die uitgebreide hulpvragen al langer tegen allerlei zaken aanliepen en het wat voor zich uit hebben geschoven. Het uitstel is begrijpelijk, want hij doet het nog wel en je bent druk met van alles en nog wat. In feite vragen ze een check-up, Mac support, een computer-APK, aangevuld met allerlei vragen uit de praktijk.

Voorbeeld A van zo’n uitgebreide hulpvraag:

Beste Tom,
Ik heb al jaren een Mac en daar heb ik eigenlijk altijd goed mee kunnen werken. Maar de laatste tijd, loop ik tegen allerlei zaken aan die ik zelf niet goed geregeld krijg. Het lukt mij wel om sommige dingen op te lossen, maar andere zaken durf ik niet goed zelf alleen aan te pakken. Ik denk ook dat het een met het ander te maken zal hebben, maar daar weet jij vast meer van! Wat ik gewoon nu nodig heb is wat Mac onderhoud denk ik. Maar ik wil niet zomaar iemand aan mijn Mac laten ‘sleutelen’
.

Voorbeeld B van zo’n uitgebreide hulpvraag:

Ik werk nog met Monterey, ben ik dan. nog wel beschermd? Ik zou heel graag de synchronisatie met mijn iPhone en iPad weer goed willen krijgen. De laatste tijd krijg ik meldingen dat de opslag vol is, is dat de computer of de cloud? Hij begint de laatste tijd ook best traag te worden, maar misschien heeft dat ook te maken met het vorige punt. Of het met backups goed gaat, dat wil ik graag zeker weten. Ik heb Sophos als antivirus programma er op zitten, maar is dat wel goed? Als ik moet gaan betalen voor MS Office, is er dan een gratis alternatief? Ik moet wel kunnen blijven communiceren met mijn bestuur.. En last but not least: foto’s pff.. het is eigenlijk een zooitje, ik kan er geen structuur in krijgen, heb er de puf niet meer voor. Hopelijk kan jij mij daarmee weer op het goede spoor zetten!
Zo, je ziet het is een hele waslijst, maar ik wil het nu goed geregeld hebben. Ik snap heel goed dat dit niet zomaar even gedaan is, maar er moet nu echt wat gaan gebeuren! Ik hoop dat ik binnenkort een afspraak met je kan maken, wanneer kan jij?

Mac onderhoud

Dit zijn maar voorbeelden, maar voor veel mensen is dit heel herkenbaar. Op een gegeven moment heeft, na al die jaren, jouw Mac onderhoud nodig.
Hier vind je nog meer redenen om contact op te nemen met ‘Meer met mijn Mac‘.


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics