Hoe verloopt Mac-Support tijdens Corona?

Het Corona-virus speelt op dit moment een kleinere rol in Nederland. Ik voel wel een verantwoordelijkheid naar jou, naar onbekenden om mij heen en naar mijzelf. Hoe gaat ‘Meer met mijn Mac‘ daar mee om?

Er zijn 2 mogelijkheden:

 • Op afstand
  • Ik ben gewend om mijn klanten op afstand te helpen, dat kan dus ook nog steeds. Dat gaat prima, ook in het buitenland!
  • Werkwijze: Voor de verbinding hoef je niets te installeren, we gebruiken de meekijk-software van Apple die al in je Mac zit ingebouwd. Ik zie jou niet, ik zie alleen jouw scherm. Als jij het wil, dan kan ik je scherm besturen. Het is alsof we gewoon naast elkaar zitten. De telefoon hebben we niet nodig, want dat geluid gaat via de verbinding mee. Je betaalt natuurlijk geen reiskosten.
   Ik werk dagelijks op deze manier met mijn klanten, Corona heeft mijn bedrijfsvoering wat dat aangaat, blijvend veranderd!
 • Thuis op locatie
  • Als klanten dat willen, werk ik ook, zoals eigenlijk gewoonlijk, bij hen thuis.
  • Al de Covid-vaccinaties die zijn aangeboden heb ik genomen.
  • Werkwijze: Ik desinfecteer mijn handen bij binnenkomst en daarna om het half uur. Verder houd ik mij aan de op dat moment geldende gedragsregels van het RIVM. Ik kan, als je dat wilt, ter plaatse een schermdeling-sessie opzetten zodat we wat verder uit elkaar kunnen zitten. We doen dat zoals hierboven beschreven, waardoor ik op jouw scherm kan werken en jij ziet en hoort wat ik doe.

2 gedachten over “Hoe verloopt Mac-Support tijdens Corona?”

 1. Ik was ingeschreven bij de laatste sessie in Arnhem die niet door is gegaan. Maar ik las al zoekende waaruit de sessie bestond en die sloot naadloos aan bij de vaardigheden die ik zocht. Ik heb het boek aangeschaft voor macOS Bic Sur maar dat kost tijd. Veel tijd. En nu hoop ik met het bijspijkeren van de voorgaande hiaten sneller de stof te kunnen beheersen. Eventueel met nog eens u te consulteren. Maar nu dringt de tijd om te leren (90 +…). Mag ik nader contact met u opnemen hiervoor? Door een verkeerd advies over belasting ben ik nu erg nieuwsgierig wat dit advies mij nu gaat kosten. Daar wacht ik op om rustig te. kunnen praten. Op afstand is voor mij OK. Ik wist niet dat deze mogelijkheid in de Mac was ingebouwd. Ik kom terug. Tom te Oosterbeek.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Verified by ExactMetrics