MacBook bureau-standaard

Een MacBook bureau-standaard kopen kan aardig in de papieren lopen. Hier vind je een simpele en doeltreffende oplossing en hij is zelf eenvoudig te maken! Een MacBook opengeklapt plat op de tafel of het bureau gebruiken kan, maar ik vind dat niet zo fijn. Het scherm zit te laag op die manier.

Wat gebruik ik?

Ik gebruik een soort rechthoekig mini-bureautje waar een stoffen zak onder zit met allemaal van die piepschuim balletjes. Je kunt het op je bovenbenen leggen en je kunt er dan wat op leggen of je kunt er op werken. Door de balletjes-zak vormt het zich makkelijk in elke stand op de ondergrond waar je het op neer zet. Je kunt het vinden bij winkels als Action en dergelijken.

Werking

Ik zet het op mijn bureau met de voorkant zo laag mogelijk en de achterkant zo hoog mogelijk. Door die stand komt de bovenkant van je scherm een kleine 10 cm omhoog, je zult al snel merken dat je er vlot aan gewend raakt.

Pas op!

Maar kijk uit! De kans bestaat dat, als je er verder niets mee doet, je mooie MacBook er heel heel langzaam vanaf glijdt. Dat is mij ooit gebeurd. Wat heb ik gebaald!
Ik heb daarna 2 aanpassingen aangebracht aan de bureaustandaard.

Aanpassingen

  • Pootjes voor de warmte-afvoer: Omdat de MacBook zijn warmte goed kwijt moet kunnen, heb ik de ruimte tussen het blad en de onderkant van de MacBook verhoogd door een soort ‘stoelpoot-viltjes’ te plakken op de plek waar de rubberen voetjes anders het blad zouden raken.
  • Anti-afglijd-randje: Daarvoor heb ik een stukje aluminium hoekprofiel gekocht in de bouwmarkt van 25 x 25 mm. Kijk van tevoren welke afmeting je nodig hebt. De ene MacBook is hoger / lager dan de andere. Het is namelijk niet fijn als je met jouw polsen op een ‘scherp’ randje steunt. Met 2 boutjes en moertjes heb ik dat aan de lage kant van het blad bevestigd.

Tips

  • Om de luchttoevoer aan de lage onderkant nog wat te optimaliseren, heb ik er nog een rijtje gaatjes in geboord. Maar je kunt ook wel zonder.
  • Tegen de binnenkant van de anti-afglijd-strip waar de MacBook tegenaan ligt, heb ik ter bescherming wat schilderstape geplakt. Dat plakt goed en voorkomt het contact tussen de strip en de MacBook.
  • Zet eventueel je bureaustoel ietsje lager.

Ik kan niet meer zonder! Op vakantie gaat de MacBook bureau-standaard altijd mee!
Succes met het leuke knutselwerk en als je vragen hebt, zoek even contact met mij!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics