Met de iPhone zuinig navigeren in de auto

Met de iPhone zuinig navigeren in de auto

Dat zou je wel graag willen: Met de iPhone zuinig navigeren in de auto! En met zuinig bedoel ik dan weinig stroomverbruik. ‘Dat kan niet, want navigeren in de auto met de iPhone kost veel stroom en je batterij is binnen de kortste keren leeg’. Dat hoor je vaak. Maar is dat ook zo?
Het antwoord is nee!
Ik heb geëxperimenteerd met het gebruik van de Kaarten-app op mijn iPhone waarbij ik allerlei instellingen wijzigde. Mijn criterium was steeds: Doet de navigatie nog steeds wat ik wil? Dus: de weg goed aangeven en mij via beeld en spraak laten weten wat ik moet doen.
De juiste instellingen die hieronder staan, werken bij mij. Met de iPhone zuinig navigeren in de auto. Ja, dat kan!

De instellingen om zuinig te navigeren

 1. Voer het adres in

  Zorg er voor dat je de route opzoekt terwijl al de instellingen nog normaal staan, dus aan staan. Thuis zeg je b.v. aan Siri: “Route naar Peter van der Sloot”. Omdat Peter in jouw contacten staat met zijn adres, staat een paar seconden later de route klaar en kan je op Start klikken.

 2. Zet Energiebesparingsmodus aan

  Stap de auto in en open je het Bedieningspaneel. Hoe doe je dat?
  Bij een wat oudere iPhone: Veeg van de onderste zwarte of witte rand, naast de Home-knop naar boven. Bij een wat nieuwere iPhone zonder Homeknop: Veeg vanaf de rechter bovenhoek naar beneden. Doe daar het volgende: Tik op het batterij-icoontje, dan staat Energiebesparing aan.

 3. Zet de verlichting van het beeldscherm wat lager

  Dat is een grote stroomverbruiker!
  Hoe doe je dat?
  Bij een wat oudere iPhone: Veeg van de onderste zwarte of witte rand, naast de Home-knop naar boven. Bij een wat nieuwere iPhone zonder Homeknop: Veeg vanaf de rechter bovenhoek naar beneden. Doe daar het volgende: Zet daar de beeldschermverlichting lager.

 4. Zet Wifi, Bluetooth en Mobiele verbinding uit

  Overigens zit er een klein nadeeltje aan deze werkwijze. Wanneer er onderweg ver voor jouw positie, een file ontstaat door b.v. een ongeluk, dan krijg je geen aangepaste route voorgeschoteld want de mobiele verbinding is uitgeschakeld. Wat ik daarom doe is dat ik de mobiele verbinding b.v. 2 keer tijdens een reis even een seconde of 15 aan zet. Op die manier ververst hij de route ongemerkt op de achtergrond.
  Doe dit laatste voor de veiligheid even op een parkeerplaats.

 5. Zet ‘Verversen op achtergrond’ uit

  Instellingen > Algemeen > Ververs op achtergrond: uit
  (dit kan je overigens altijd uit laten en kijk eens wat het met je stroomverbruik doet.

Warmteontwikkeling (tip)

Als de zon schijnt en de iPhone staat in een houder die aan de voorruit vast zit, dan kan de iPhone te warm worden. Door het navigeren kan hij ook warm worden. Er zijn mensen die met een volle telefoon op weg gaan en hem dan meteen middels het oplaadkabeltje verbinden met de auto. Dat is het onnodig toevoegen van nog een vermijdbare warmtebron, want opladen zorgt natuurlijk ook weer voor warmteontwikkeling. Zit jouw iPhone dan ook nog in een hoesje, dan kan hij zijn warmte helemaal niet meer kwijt. Die situatie zorgt voor een snellere achteruitgang van de algemene conditie van de batterij, want een batterij (en je iPhone) houdt niet van zoveel warmte.
Conclusie: Niet opladen als dat nog niet nodig is / trek zijn ‘jas’ uit / zet beeldschermverlichting lager / stel de route thuis (wifi) in / zet mobiele verbinding uit / zet Bluetooth uit / zet wifi uit / zet Ververs op achtergrond uit!

Het zal je verbazen hoe lang je op die manier kunt navigeren!
Veel plezier! Ben benieuwd naar jullie reacties!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics