Op vakantie een wachtwoord zoeken


Wachtwoord kwijt

Wanneer je op vakantie bent, dan kan het gebeuren dat je niet je eigen vaste computer bij de hand hebt, maar dat je het tijdelijk met een andere moet doen. Wat nu als je een wachtwoord niet meer weet en je hebt jouw Mac niet bij je. Dat is te overkomen, maar het wordt lastiger wanneer je gebruikersnamen en wachtwoorden nodig hebt voor een paar websites die je toch even moet bezoeken. Voor mensen met een iPhone of een iPad die de iCloud Sleutelhanger geactiveerd hebben, is dat een probleem dat heel simpel op te lossen is!

Hoe vind ik een wachtwoord op iPhone of iPad?

Je gaat op jouw eigen iPhone of iPad naar Instellingen > Wachtwoorden en accounts > Wachtwoorden. Geef daar jouw legitimatie op door in te loggen op het apparaat en voilà! Daar staan al de websites met de bijbehorende gebruikersnamen en wachtwoorden! Handig, die iCloud Sleutelhanger!
Wachtwoord gevonden!

Hoe vind ik een wachtwoord op mijn Mac?

Omdat de meeste wachtwoorden worden gegenereerd binnen Safari, is dat ook de plek waar je ze ook kan terug vinden. Ga naar Safari > Voorkeuren > Wachtwoorden > Log in met jouw computerwachtwoord, of zoals een klant van mij het altijd zo beeldend noemt: het ‘ochtend-wachtwoord’!

En zo heb ik nog 300 tips! Schrijf je in voor een van mijn cursussen aan de Volksuniversiteiten van Arnhem of Wageningen. Of bel mij en ik help je met het oplossen van de problemen waar je met jouw Mac mee zit!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics