Referenties


‘Ik kan Tom aan iedereen aanbevelen voor hulpvragen als het gaat om de Mac. Door zijn aanpak, eerst goed luisteren en doorvragen, heeft hij mij meerdere malen geholpen met vragen en problemen die ik in de afgelopen 2,5 jaar tegen ben gekomen met de Mac. Op een rustige, zeer deskundige wijze brengt Tom de  kennis op een begrijpelijke wijze over. Hij weet precies wat hij wel en niet voor je kan betekenen, als hij iets niet weet, zoekt hij net zolang totdat er een oplossing komt. Hij heeft een groot verantwoordelijkheidsgevoel voor de privacy van gegevens’.

Marianne Reintjes – Bemmel

‘Tom Berends is een echte Apple fan. Hij helpt je op een zeer deskundige en bevlogen wijze om nog (veel) meer uit je Mac te halen. Ik heb nog dagelijks profijt van al zijn tips en trucs.’

Aart v. B. – Zevenaar

Ik heb zo’n goed gevoel overgehouden van onze leerzame sessie. Ik heb steeds meer vertrouwen in mijn Mac Book en dat ik uiteindelijk ‘alles’ op orde ga krijgen (na lange tijd van chaos). Niet wetende hoe ik de dingen moest aanpakken, opschonen, gewoonweg te weinig kennis van zaken…. Dankbaar voor de flexibiliteit en rust, relaxtheid en ontspanning die je tijdens de uitleg hebt getoond! Veel dank hiervoor! Dus mochten er mensen hulp nodig hebben dan weet ik wie ik ze kan aanraden.

Jennifer Welmers – Leusden

‘Na een sessie altijd vol energie om zelf verder aan de slag te gaan. Luistert goed naar de behoefte van de klant en is goed bereikbaar buiten de geplande afspraken. Samenwerking in een paar woorden: Deskundig, betrouwbaar, punctueel, klant- en doelstelling gericht.’

Marjon H.  –  Oosterbeek

Over mijn ervaring met “Meer met mijn Mac”, wil ik graag iets zeggen. Na een zoektocht van, ik denk ongeveer een jaar, ben ik in contact gekomen met Tom. Met kennis, bevlogenheid en zorgvuldigheid heeft Tom mij al coachend geholpen mijn iPhone, MacBook en iPad te ordenen en te structureren. Tom heeft de rust de problemen op een gestructureerde wijze op te lossen en  je te ondersteunen zodat je zelf weer verder kunt. Ik ben heel blij met zijn hulp en zal ook in de toekomst zijn ondersteuning vragen.

Margriet de koning  –  Wageningen

‘Tom Berends is mij (nog steeds) zeer behulpzaam bij het oplossen van kleinere en grotere problemen. Instellingen aanpassen, tools toepassen, synchroniseren, het gaat mij allemaal veel sneller en beter af dan nog maar kort geleden. 
Tom verplaatst zich bij aanvang heel goed in vaardigheids-nivo en wensen van zijn leerling. Door zijn uitleg van de ‘basics’ van de Apple-systemen en -structuren zijn mijn probleemoplossend vermogen en plezier in het werken met de Apple-apparaten en -mogelijkheden significant toegenomen.  Deskundigheid, inlevingsvermogen, geduld en gevoel voor humor, maken de sessies met Tom tot een aangenaam en productief tijdverdrijf!’

Jan Reinoud  –  Oosterbeek

‘Ik ben onder de indruk van de kennis in het werken met Mac produkten (iPad, Mac Book) van de heer Tom Berends. Ook hoe hij op een heldere en rustige manier, gestructureerd zijn kennis aan mij overdraagt, wat mij al veel heeft opgeleverd.
Zijn manier van aanpak heeft mij veel rust, maar ook plezier gegeven in het werken met de Apple producten.’

Drs. C. Vreugdenhil  –  Oosterbeek

‘In de cursus hebben we veel geleerd van Tom om “meer uit onze Mac’ te halen: zijn manier van lesgeven is zeer gestructureerd, hij legt op een rustige manier en met prettige stem alles uit. Hij bereidt alles heel goed voor en de volgende dag kregen we alle tips in een mooi schema per mail toegestuurd. Hij houdt de rode draad van alles goed in de gaten en weet onze aandacht goed vast te houden. Ook tijdens een sessie bij ons thuis gaat hij volgens zijn schema te werk, waardoor ons MacBook duidelijk sneller werd, probleem met de printer werd opgelost en leerde hij ons nog meer mogelijkheden van de MacBook. Kortom: een prettig persoon met kennis van zaken!’

Cees en Wilma  –  Arnhem

‘Graag wil ik mijn ervaringen met ‘Meer met mijn Mac’ met u delen. Hoewel ik een laptop, tablet en telefoon van Apple heb, kende ik de mogelijkheden van de apparatuur nauwelijks. Ik rangschik mijzelf dan ook absoluut onder de groep “digibeten’. De wijze waarop Tom Berends je ondersteunt en coacht om hier verandering in te brengen, is voor mij een bijzondere ervaring geworden. Waar mijn kinderen de moed al lang verloren hadden mij iets qua computers duidelijk te maken, gaat Tom in alle rust met je zitten en slaagt hij erin je uitstekend wegwijs te maken in de zaken waarmee je worstelt. Onmiskenbaar speelt zijn langdurige onderwijservaring hierbij een rol.Ik ben hem zeer dankbaar voor zijn hulp en zal zeker in de toekomst een beroep op hem blijven doen.’

Hans D. – Arnhem

‘Eindelijk begrijp ik de systematiek van Foto’s! Met jouw adviezen heb ik een goede ordening in mijn foto’s kunnen aanbrengen. Veel dank dus!
Vorig jaar de cursus bij je gevolgd bij de Volksuniversiteit in Arnhem; nog veel baat bij!

Annechien Saak  –  Oosterbeek

‘Bij het zoeken van remote hulp voor mijn iMac kwam ik nou nogal wat klikken op de website van Tom. Deze sprong er voor mij als Mac gebruiker, maar geen -deskundige, uit door de professionaliteit, uitstraling, volledigheid etc. Gebeld, goed bereikbaar en concrete afspraak kunnen maken voor ondersteuning. Het maakte niet uit of je ’s-morgens, ’s-middags of ’s-avonds zijn ondersteuning wilde. Complete flexibiliteit. En belt ook nog eens op het tijdstip dat wordt afgesproken. Tijdens het eerste telefonische consult heeft hij een hoop dingen kunnen oplossen, hoognodige mapstructuren aangebracht etc. Een week later crashte mijn iMac (nee dat kwam niet door Tom zijn hulp) en heb een nieuwe gekocht die natuurlijk tiptop moest worden ingericht. Probleem was om al mijn mail weer terug te krijgen van mijn oude machine. Zonder hulp van Tom was mij dit never ever gelukt. Nu nog even wat puntjes op de i zetten en ik ben weer een gelukkige Mac gebruiker. Je begrijpt dat zijn contactgegevens door mij goed zijn opgeslagen. Ik zou geen moment twijfelen om weer zijn hulp in te roepen. Wat een nauwkeurige, deskundige, aimabele expert! Ook de manier waarop hij ingewikkelde dingen simpel kan uitleggen en de rust die hij tijdens de sessies uitstraalde. Geweldig. Ik geef hem het rapportcijfer 9,5, simpel omdat er altijd nog ruimte is voor verbetering”.

Peter F.  –  Huissen


Dank je wel voor een erg informatieve “Meer met mijn Mac” cursus. Het blijkt dat de geheimen van mijn Mac beetje bij beetje te doorgronden zijn. Ik heb veel geleerd en heb meer zelfvertrouwen gekregen achter het toetsenbord. Dat we de cursus uiteindelijk digitaal konden doen tijdens de viruscrisis bleek een prima oplossing. Zo hebben we de cursus toch nog kunnen voltooien en was er alle ruimte voor het geduldig en zorgvuldig beantwoorden van vragen. Ik zit met veel meer plezier achter de computer en dat komt goed uit in het corona-tijdperk!

Elly B.  –  Nijmegen

‘Ik wist niet goed wat te verwachten van deze cursus. Mijn echte Apple kennis was zeer matig.
De cursus gaf een aardig idee wat er allemaal mogelijk is. Vooral veiligheid bleek een belangrijk item te zijn. Maar wat voor mij het belangrijkste was: vragen te kunnen stellen (ook al tijdens de cursus) over de problemen waar je tegenaan liep en de mogelijkheid dat Tom bij je thuis wil komen om precies dat te doen waar je graag meer over zou willen weten. Bovendien de mogelijkheid om per mail vragen te stellen. Zo wordt deze cursus behoorlijk op maat toe gesneden.
Voor mensen met hun eerste iMac een geweldig begin om er mee aan het werk te gaan.’

I. Ackerman  –  Duiven

‘Door de cursus: Meer met mijn Mac, heb ik veel geleerd over beveiliging en over de onderlinge samenhang van de mogelijkheden/apps. Naast de direct toepasbare kennis die ik tijdens deze cursus opdeed, ben ik u vrijer en actiever geworden in het gebruik en uitzoeken van mogelijkheden van mijn iMac, iPad en iPhone.
Tom Berends is een betrouwbare, innemende docent die de vraag van de cursist centraal stelt tijdens de cursus en tegelijkertijd de stof/kennis overdraagt die hij wil delen op een prettige manier.’

Jacoba F.  –  Nijmegen


‘Tom is een zeer vriendelijke en bovenal integere man en heeft een adequate manier van probleemoplossen. Mijn stressniveau omtrent computers is aanzienlijk gereduceerd door hem. Ik weet dat ik van hem op aan kan, krijg altijd onmiddellijk reactie terug bij mijn hulpvraag. Daarnaast is hij een geduldig en vakkundig computer-docent.

De meest recente hulp die hij bood, betrof mijn chaos in 17 jaar digitale foto’s. Ze stonden op verschillende plekken op de computer, slecht gerubriceerd, veelal dubbel en niet meer te vinden als ik ze nodig had. Het loslaten van mijn eigen werkwijze, kostte me moeite maar het werken in Foto’s op de manier die Tom me voorstelde levert me veel op.

Stap voor stap heeft hij me laten zien hoe het overzichtelijk kan worden en wat de stappen zijn die ik daarin kan uitvoeren. Inmiddels is het gerubriceerd, heb ik overzicht en voelt het zeer opgeruimd. Met genoegen “blader” ik door mijn belevenissen. Het eerste foto-album op papier heb ik al laten maken. Dank je Tom: je zag wat ik nodig had om weer lol te krijgen in mijn foto-hobby!’

Marga A. – Oosterbeek

‘Meer met mijn Mac’, dat was precies waar wij naar op zoek waren. Nadat we waren overgestapt naar een Mac hadden we de nodige vragen. Tijdens de drie cursusavonden hebben we veel nieuwe informatie gekregen. Niet alleen handige tips maar ook informatie over beveiliging, opslag en het archiveren van documenten en foto’s. Gaandeweg raken we steeds meer thuis op onze Mac. De duidelijke uitleg van Tom heeft daar zeker aan bijgedragen. Rustig, stap voor stap loodst hij je door de Apple geheimen. Je merkt dat hij goede kennis van zaken heeft en een didactische achtergrond. Bovendien is hij erg gedreven en bereidwillig om zijn cursisten wat bij te brengen. Een goed leesbaar naslagwerk zorgt ervoor dat je alle informatie ook later nog eens kunt raadplegen. De cursus heeft zeker aan onze verwachtingen voldaan. Zo’n docent gun je iedereen!’

Marianne en John M.  –  Ochten

‘Tom is een prettige, integere leraar die bezeten is van lesgeven en Mac computers. Op geduldige en heldere wijze lost hij samen met jou de computerproblemen op en komt daarnaast ook met handige tips. Van dit soort leraren kunnen er niet genoeg zijn.
Ik kan Tom iedereen aanbevelen voor hulp met je Mac!’

Inge van den Hoven  –  Arnhem