Oranje lampje knippert op Time Capsule


Time Capsule oranje

Wat is een Time Capsule? Het is een wit en plat Apple apparaat. Als hij wat nieuwer is, dan is het een hoog torentje. Hij wordt ook wel Aiport-basisstation genoemd. Grof gezegd heeft hij 2 functies: hij verzorgt Wifi en hij slaat backups op. Dat laatste is superhandig! Eenmaal ingesteld op jouw Mac met de app Time Machine, maakt hij om het uur draadloos een backup van jouw Mac. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Normaal brandt er op een Time Capsule een groen lampje. Dat geeft aan dat het binnen in dat witte kastje allemaal goed gaat. Het komt echter voor dat dit lampje op de Time Capsule oranje gaat knipperen. Dat ene lampje kan veel signalen afgeven, maar het oranje knipperen betekent vaak dat Apple nieuwe software heeft voor de Time Capsule, dat heet bij zo’n apparaat een firmware-update.

In de meeste gevallen kan men wel doorwerken, omdat de Wifi-verbinding blijft werken. Natuurlijk moet er wel wat aan worden gedaan, want zo’n firmware-update is er niet voor niets. Vaak heeft het met beveiliging te maken. Mooi dat Apple dit zo regelt!


2 gedachten over “Oranje lampje knippert op Time Capsule”

  1. ok, maar hoe komt die firmware op de timecapsule? bij mij gebeurt er niets? ik heb de time capsule een tijdje niet aangesloten gehad en wil nu weer data ervan halen maar krijg m niet aangesloten op mijn netwerk of iMac. wat moet ik doen?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics