Goed nieuws voor mensen met vlekken op het MacBook-scherm


Gisteren was ik bij een klant, hij had diverse zaken die niet goed liepen, dat is nu opgelost. Maar ik zag dat de coating van zijn scherm van zijn MacBook Pro los liet, allemaal lelijke vlekken. Ik herkende dat, want ik heb dat ook een keer gehad. Ik heb hem aangeraden snel contact op te nemen met Apple. Dat heeft hij meteen gedaan en hij schreef me vandaag:
Beste Tom,
Goed nieuws! Ik heb het retinaschermprobleem voorgelegd aan Apple-support.
Ze hebben mijn claim voor kosteloze reparatie/vervanging goedgekeurd: dit kan ik binnen dertig dagen laten uitvoeren bij Amac. Blij mee. Dank voor deze mooie tip!

Dus heb jij een MacBook met vlekken die niet verwijderbaar zijn? Dan gaat het vrijwel zeker om het loslaten van de anti-reflexiecoating. Het vervangen van een MacBook Retina scherm kost buiten deze vervangingsregeling ± €600,- Neem snel contact op met Apple, want kennelijk vervangen ze deze schermen nog steeds!  Er is een poos onzekerheid geweest of het vervangingsprogramma voor dit heel vervelende euvel nog wel bestond. Het staat namelijk nu niet meer op de officiële Apple-site bij de andere vervangingsprogramma’s. Hoelang deze vervangingsmogelijkheid nog blijft bestaan, is voor alsnog onduidelijk.

Om welke Mac’s gaat het?

  • MacBook (12-inch): Early 2015, 2016 en 2017
  • MacBook Pro (13-inch): Early 2013, Late 2013, Mid 2014, Early 2015, 2016 en 2017
  • MacBook Pro (15-inch): Early 2013, Late 2013, Mid 2014, Mid 2015, 2016, en 2017

Tip: Heb je van dit probleem last en is jouw MacBook niet eerder aangeschaft dan 4 jaar geleden, ga naar een Amac-vestiging, of maak een afspraak met de Genius-bar in Amsterdam, Haarlem of Den Haag.

Tip: Bel van te voren met b.v. Amsterdam (020 – 530 22 00) en vraag of het scherm aanwezig is op de dag dat jij daar bent. Dan hoef je niet 2 keer daar naar toe.

Tip: Ik zou gaan voor een bezoekje aan de Apple Store, is vind dat altijd een belevenis op zich. En als je de wachttijd helemaal nuttig wilt gebruiken, dan zou ik van tevoren inschrijven voor een gratis workshop / les daar.

Tip: Laat je niet afschepen! Toen ik in Amsterdam mijn probleem toen liet zien, zei de Genius-bar medewerker: “Dit zit aan de buitenkant, dus dat valt niet onder de garantie.” Ik was zeer teleurgesteld! Ik liet het er niet bij zitten en heb een mail gestuurd naar Tim Cook en heb mijn grote teleurstelling laten blijken, inclusief onderstaande foto’s. Veertien dagen later werd ik gebeld vanuit Amerika of Ierland, de heer D. G. had de opdracht gekregen om dit met mij goed te regelen. Dat heeft hij gedaan, TOP! Ik hoefde niet te bellen, dat deed hij meerdere malen, hij zorgde ervoor dat het scherm op voorraad zou zijn, en dat ik erop kon wachten in Amsterdam! In 1 woord: Geweldig!

Tip: Gebruik geen vloeistof, dus ook geen kraanwater, dus ook geen uitgewrongen doek. Ik maak hem schoon met het door Apple meegeleverde zwarte doekje dat ik even boven de stoom houd, dan wordt het niet nat, maar licht vochtig, laat het even afkoelen en dan heel voorzichtig cirkeltjes draaien. Heb je dat doekje niet meer dan kun je ook een microvezel-doekje gebruiken.

Twee foto’s van mijn scherm in 2015:

Vlekken op mijn MacBook 2

Vlekken op mijn MacBook 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *