Zoeken in een Time Machine backup


Zoeken in Time Machine

Met behulp van Time Machine heb je altijd een back-up van je bestanden op een externe harde schijf. Deze app maakt het mogelijk om automatisch van je gehele harde schijf om het uur een reservekopie te maken.

Wanneer je een bestand uit het verleden wilt terughalen, moet je in principe weten waar deze zich in de Finder bevond. Je gaat dan in de Finder naar de plek waar het bestand toen stond. Activeer dan Time Machine en keer terug in het verleden. Maar wat als je niet meer weet waar je het bestand hebt bewaard, maar je nog wel de naam weet? Dan kun je eenvoudig zoeken.

Zoeken in Time Machine

Activeer TM via Systeemvoorkeuren > Time Machine, of via het icoontje met het klokje met de draaiende pijl in de menubalk. Vervolgens opent er een Finder-venster op een wazige achtergrond. Klik in dat Finder-venster op het zoekveld en vul hier de naam van het bestand in. Keer nu terug in het verleden met behulp van de tijdlijn aan de rechterkant. Telkens wanneer je terugkeert zal er gezocht worden naar het bestand via de zoekopdracht. Let op, dit kan best even duren omdat de gehele reservekopie doorzocht moet worden. Echt geduld hebben dus. Zodra het bestand gevonden is kun je deze selecteren en terugzetten!

Tip: Wanneer je nog geen Time Machine backups maakt, ga het dan nu echt doen. Het is een van de meest nuttige apps die Apple ooit heeft toegevoegd aan haar besturingssysteem van de Mac. Het is niet moeilijk in te stellen en jij hebt jouw data na een crash van de harde schijf of iets dergelijks, weer snel ter beschikking!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics