Over


Tom Berends

Geduldig
Gecertificeerd
Meedenkend
Docent
Integer

Dat ik al meer dan 38 jaar met computers werk, komt waarschijnlijk door mijn vader. Hij werkte in 1975 als accountant al met computers, hij was op dat gebied een computer-pionier in Nederland.
Tijdens mijn veertig fantastische jaren in het voortgezet onderwijs, stelde ik het kind altijd centraal. Daardoor heb ik een heerlijke tijd gehad aan de Jan Ligthart-school in Oosterbeek en later in Arnhem. Belangrijk: ik leerde daar echt in te tunen op de behoeften van de persoon die leert.

Ik was jarenlang ook ICT-innovator aan het Beekdal Lyceum in Arnhem. Daar had ik naast de lesgevende taak aan de afdeling Jan Ligthart, ook de zorg voor de acceptatie bij alle Beekdal-collega’s van nieuwe ict-ontwikkelingen in het onderwijs. Ik was, schoolbreed, verantwoordelijk voor de computerkennis en vaardigheden van mijn collega’s.

Zo’n twintig jaar geleden ben ik begonnen met het dagelijks volgen van het bedrijf Apple. Ik werd uitgenodigd door Apple voor het bijwonen van de ‘European Education Summit‘ in Londen.

Apple Certificeringen Tom Berends

In mijn vak draait het eigenlijk om 2 zaken: Integriteit en Kennis. Daarom wil ik door Apple gecertificeerd worden. Dat is elk jaar weer een kostbaar en fors traject. Ik kies daarvoor, omdat ik altijd up to date wil zijn voor wat betreft kennis, daar heb jij weer profijt van! Het is een bijzondere certificering, je zult ACSP niet of nauwelijks tegen komen op websites.

2017: ‘Apple Teacher
2018: ‘Apple Certified Support Professional 10.13‘ *
2019: ‘Apple Certified Support Professional 10.14‘ *
2020: ‘Apple Certified Support Professional 10.15′ *
2021: ‘Apple Certified Support Professional 11‘ *
* ACSP-lijst

Apple Certified Support Professional

Ik combineer in mijn bedrijf drie zaken die me na aan het hart liggen: Mensen, Apple-computers en Onderwijs. Ik help al meer dan 15 jaar particulieren, expats en zzp-ers thuis of op afstand met de problemen die zij ondervinden met hun computer. Ik geef al jaren met veel plezier cursussen aan de Volksuniversiteiten van Arnhem en Wageningen. Gemiddeld ben ik voor mijn meer dan 300 klanten 6 dagdelen per week op pad voor dit heerlijke werk!

Tom Berends, voor geduldige Apple support aan huis! 
(VOG aanwezig)