Oude Mac vervangen

We maken het allemaal een keer mee, je Mac kan niet meer voldoen aan de veiligheids-eisen van de website van de bank, hij wordt trager, je krijgt hier en daar problemen met van alles en nog wat. De vraag komt steeds vaker bij jou boven: moet ik de oude Mac vervangen? Wordt het een refurbished Mac, of wordt het toch maar een nieuwe? Ik geef hier regelmatig advies over.

Wat komt daar bij kijken?

 • Wat los ik wel en niet op, wanneer ik er een SSD in laat zetten?
 • Wordt het een refurbished Mac met een Intel processor, of ga ik voor de M1 of de nieuwe M2?
 • Werken straks mijn vertrouwde programma’s nog wel?
 • Wanneer moet ik mijn oude Mac vervangen?
 • Werkt mijn printer na de vervanging nog wel?
 • Wat voor type Mac moet ik aanschaffen?
 • Kan ik toch nog een jaar of twee er mee door, waarom wel of niet?
 • Hoe moet ik al mijn gegevens overzetten?
 • Waar moet ik de Mac kopen?
 • Wat moet ik beslist niet doen?
 • Hoe zorg ik ervoor dat ik geen onzichtbare vervuiling mee krijg met de data-migratie?
 • Hoe groot moet ik de opslag-ruimte kiezen?
 • Moet ik een backup terug zetten?
 • Wat moet ik doen met de oude Mac?
 • Hoe maak ik mijn oude Mac verkoop-klaar?
 • Welke rol speelt iCloud in dit geheel?
 • Hoe kan ik meteen starten met de juiste instellingen?
 • Hoe gaat het met backups?
 • Met welke kosten moet ik rekening houden voor hulp hierbij?
 • Hoe beveilig ik mijn nieuwe MacBook echt goed?

Oplossing

Neem contact op! ‘Meer met mijn Mac’ adviseert en biedt support voor, tijdens en na de grote stap! Hoe dat gaat lees je hier. Overigens, hiervoor hoef je niet in de buurt van Renkum te wonen, want dit doe ik regelmatig online voor mensen uit heel Nederland, geen forse reiskosten dus!
Je oude Mac vervangen is dus niet zo maar iets, daar komt best veel bij kijken. Naast die vragen, zijn het ook meteen even zo vele valkuilen. Ga je alles zelf doen, dan maak je wellicht dezelfde fouten of stel je de nieuwe Mac niet handig in voor de komende acht of negen jaar. Haal er gecertificeerde kennis en ervaring bij, dan heb je weer jaren plezier met jouw nieuwe Mac!


Verified by ExactMetrics