Apple computercursus

Werkwijze Privé-les Apple Mac

Al jaren geeft ‘Meer met mijn Mac‘ haar bekende Tips- en Trucs computercursussen aan de Volksuniversiteiten van Arnhem en Wageningen. Dit soort cursussen zijn dun gezaaid, maar zeer gewild. Alle Apple computercursussen (er zijn er al 12 geweest!) werden met meer dan een 8 beoordeeld!

Cursussen

Er zijn momenteel, mede in verband met Corona, geen cursussen gepland. De Volksuniversiteit Wageningen heeft overigens eind april 2021 weer contact opgenomen voor de cursussen in het najaar en het voorjaar van 2022.

Inhoud

Foto’s beheren / dubbele contacten / synchronisatie / back-ups / bestandsbeheer / van Word naar Pages / handiger werken in het algemeen / wachtwoorden en Sleutelhanger / beveiliging? / synchronisatie / iCloud / enz.
Zijn dit herkenbare items? Dan is deze cursus beslist geschikt voor jou!
De drie bijeenkomsten bestaan volledig uit heel veel tips en trucs. Het is dus geen klassieke cursus waarbij je een opdracht krijgt die je ter plekke moet proberen uit te voeren. Alles wordt rustig uitgelegd en gedemonstreerd. De cursisten maken desgewenst aantekeningen.
Je hebt aan het einde van deze cursus vast erg veel geleerd! Dat geeft vertrouwen en dat zorgt er weer voor dat je meer durft. Deze cursus geeft jouw Mac-gebruik absoluut een boost, doordat je meer inzicht krijgt!


Opmerkingen

Je hebt geen computer nodig tijdens de cursus. Je maakt zelf, als je wil, aantekeningen en volgt alles gewoon op het grote projectiescherm. Sterker nog: er zijn deelnemers die vinden dat een afleidende MacBook zorgt voor het minder goed kunnen volgen van de geprojecteerde uitleg. Zoals hieronder vermeld, krijg je bovendien de volgende dag de beschikking over de uitwerkingen! 

Corona zou er voor kunnen zorgen dat de cursus niet in het Rozet gehouden kan worden, maar dat dat online gaat gebeuren. Ik gebruik daar het bekende Zoom voor. Wanneer je daar geen ervaring mee hebt, dan kan ik je dit sterk aanraden!

Elk najaar vervangt Apple het besturingssysteem van de Mac. De huidige versie heet macOS Big Sur. Deze en de komende cursussen zullen dus gegeven worden op basis van macOS Big Sur. Heb je echter een andere versie, dan kan je zeker mee doen, zij het dan dat er af en toe iets kleins er wat anders uit kan zien. (Hulp bij het upgraden naar van het besturingssysteem? Neem contact op)

Idee: Het kan zijn dat jij iemand kent die hier veel aan zou hebben, of je kent iemand die is afgewezen door de VU omdat hij/zij te laat was met opgeven bij een vorige cursus. Tip die persoon!

Deze cursus is niet zo geschikt voor mensen die heel weinig of geen ervaring hebben met het werken met een Apple computer. Neem eventueel bij twijfel telefonisch contact op met mij.

Heb je specifieke vragen over jouw situatie thuis, dan is het handiger dat ‘Meer met mijn Mac‘ bij je thuis komt. Dan pakken we samen die zaken in een 1 op 1 situatie aan die jij graag opgelost of veranderd wil zien!