Alternatieve Mac-cursus

Gemiddeld 2 tot 3 keer per jaar geef ik een Mac-cursus bij de Volksuniversiteit van Wageningen of in het Rozet in Arnhem. Maar buiten die momenten om, zijn er soms mensen die toch behoefte hebben aan een vorm van scholing, cursus, of bijspijkeren.

Is er dan toch een alternatief te bedenken?

Ja zeker! Samen met de klant bedenk ik dan een alternatieve Mac-cursus. Maatwerk dus! Dat doe ik met enige regelmaat. Een paar voorbeelden:

  • Wanneer je een heel helder omschreven leerdoel hebt, zoals Leren werken met Numbers, of Het organiseren van foto’s op mijn Mac, of Bestandsorganisatie, of Wachtwoorden, dan gaan we daar samen mee aan de slag.
  • Sommige mensen hebben geen helder omschreven leerdoel, dat kan. Dan maak ik, op basis van jouw wat vage leerdoel-omschrijving, een selectie uit mijn tips en trucs-lijst die ik altijd als basis gebruik bij mijn cursussen. Daar gaan wij dan samen mee aan de gang.
  • Ik kan je ook van tevoren een lijst met onderwerpen sturen, waar jij een keuze uit maakt. Ik kom ze dan samen met jou bespreken, demonstreren, oefenen, enz. Dit is echt een aanrader!

Opmerkingen

  • Jij bepaalt wanneer en hoe lang we daar mee bezig zijn. Wil je een uur, dan doen we een uur. Wil je volgende week verder? Dan gaan we volgende week verder, kortom, je zit van tevoren niet vast aan een serie ‘lessen’ of zo.
  • Dit kan ook Op Afstand.
  • Ik krijg wel eens de vraag of er iemand bij mag zijn, geen enkel probleem natuurlijk, het maximum aantal personen is 3. Het bevordert het leren, want je brengt elkaar op ideeën en je kunt buiten de bijeenkomsten samen dingen oefenen. Overigens, niet onbelangrijk: je deelt natuurlijk de kosten met elkaar!
  • Over kosten gesproken, die vind je hier.
  • Tijdens een echte cursus bepaal ik wat mensen leren, tijdens een ‘Alternatieve Mac-cursus‘ bepaalt de klant wat zij of hij leert. Maatwerk, dus meer rendement!

Geverifieerd door ExactMetrics