Mac-Check

Mac-Check

Een Mac houdt zich zelf goed ‘schoon’. Daarom is een ‘Mac-Check’ ook veel minder vaak nodig dan bij een Windows-comuter. Maar toch. Mijn advies is daarom dan ook om geen ‘handige schoonmaaktools’ te gebruiken die zich zomaar aandienen als je op internet zit. Een heel berucht voorbeeld daarvan is MacKeeper, heb je dat op jouw Mac staan, dan heb je geen oplossing, maar dan heb je er een (groot) probleem bij gekregen.

Na een paar jaar gebruik gemaakt te hebben van jouw Mac, is een ‘computer-APK’ daarom heel verstandig!

Wat houd zo’n Mac-Check in?

Meer met mijn Mac‘ heeft een checklist samengesteld die bestaat uit zo’n 40 punten. Van deze lijst worden er in de praktijk zo’n 35 punten gecontroleerd en eventueel aangepast, dat is afhankelijk van de situatie ter plekke. Een kleine greep uit wat er o.a. wordt gecheckt:

A    Systeemupdates en -upgrades
B    Apps controleren / opschonen
C    iCloud-instellingen
D    Hardware
E    Veiligheid & backups
F    Bestandsorganisatie
G    Foto-organisatie

Hoe gaat dat?

De ‘Mac-Check’ wordt dus middels een checklist systematisch doorgelopen. Je kiest daarbij: ‘Meer met mijn Mac‘ voert de check zelfstandig uit, of je kiest er voor dat ik je uitleg wat en waarom ik iets doe.

Wat kost een Mac-Check?

Normaal gesproken zijn we hier ±1,5 uur mee bezig. De tarieven vind je hier.
Je krijgt desgewenst achteraf advies over zaken die in de nabije toekomst te overwegen zijn. Denk daarbij aan het vervangen van de Mac, of het upgraden van de harde schijf en waar je daarvoor het beste naar toe kan gaan.

Wat is het resultaat?

Aan het einde van deze check is er een groot aantal zaken gecontroleerd. Dat geeft dus een goed gevoel. De Mac verkeert weer in een goede staat. Je weet meer van onderhoud en je kunt er weer met een gerust gevoel een lange tijd mee verder!
Ik voer deze ‘Mac Check’ bij de meerderheid van mijn klanten uit. Kortom, dit is echt een aanrader!

Niet nodig

Het kan ook heel goed zijn dat je maar 1 of 2 dingen opgelost wil hebben, dan heb je natuurlijk geen grote check nodig. Een bekend voorbeeld is dat men zit met een vervangingsvraag omdat de Mac al aardig op leeftijd is. Of men krijgt het niet goed voor elkaar om de foto’s goed georganiseerd te krijgen. Neem in zo’n geval gewoon even contact op. Met ‘Meer met mijn Mac‘ heb je altijd een vertrouwde Apple service-partner tot je beschikking om te sparren over dit soort zaken!