Mac-Check

Mac-Check

Twijfel m.b.t. het corona-virus? Kijk hier hoe ‘Meer met mijn Mac’ daar mee omgaat.

Een ‘Mac-Check’ is veel minder vaak nodig dan bij een Windows-comuter. Een Mac houdt zich zelf goed ‘schoon’. Mijn advies is daarom dan ook om geen ‘handige gratis schoonmaaktools’ te gebruiken die zich zomaar aandienen als je op internet bent.

Maar, na een (paar) jaar gebruik gemaakt te hebben van jouw Mac, is een soort ‘computer-APK’ heel verstandig. Er komen dan altijd veel zaken naar boven, die beter kunnen. Denk daarbij ook bijvoorbeeld aan bestandsorganisatie die handiger kan.

Wat houd zo’n Mac-Check in?

Meer met mijn Mac‘ heeft een checklist samengesteld die bestaat uit zo’n 40 punten. Van deze lijst worden er in de praktijk zo’n 35 punten gecontroleerd en eventueel aangepast, dat is afhankelijk van de situatie ter plekke. Een kleine greep uit die 40 puntenuit wat er o.a. wordt gecheckt:

 • Systeemupdates en -upgrades
 • Apps controleren / opschonen
 • iCloud-instellingen / synchronisatie
 • Hardware-controles
 • Veiligheid & backups
 • Harde schijf controle
 • Bestandsorganisatie
 • Technische instellingen
 • Foto-organisatie
 • Sleutelhanger-gebruik
 • enz.

Hoe gaat dat?

Jouw Mac wordt dus middels de checklist systematisch doorgelopen. Mensen leren er zelf veel van, hoor ik altijd achteraf. Normaal gesproken leg ik veel uit en er is alle gelegenheid tot vragen stellen. Maar wil je dat de klus gewoon snel geklaard wordt, dan kan dat natuurlijk ook!

Wat kost een Mac-Check?

Normaal gesproken zijn we hier ┬▒3 uur mee bezig. Dit is wel afhankelijk van de situatie ter plekke. Maar jij bepaalt altijd de tijd, zit je hoofd vol, of is het gewoon goed zo, dan stoppen we gewoon op dat moment. De tarieven vind je hier.
Je krijgt desgewenst achteraf advies over zaken die in de nabije toekomst te overwegen zijn. Denk daarbij aan het vervangen van de Mac, of het upgraden van de harde schijf en waar je daarvoor het beste naar toe kan gaan.

Wat is het resultaat?

Aan het einde van deze check is er een groot aantal zaken gecontroleerd. Dat geeft dus een goed gevoel. De Mac verkeert weer in een goede staat. Je weet meer van onderhoud en je kunt er weer met een gerust gevoel een lange tijd mee verder.
Ik voer deze ‘Mac Check’ bij de overgrote meerderheid van mijn klanten uit. Kortom, dit is echt een aanrader!

Niet nodig

Het kan ook heel goed zijn dat je maar 1 of 2 dingen opgelost wil hebben, dan heb je natuurlijk geen ‘Mac-Check’ nodig. Een bekend voorbeeld is dat men zit met een vervangingsvraag omdat de Mac al aardig op leeftijd is. Of men krijgt het niet goed voor elkaar om de foto’s goed georganiseerd te krijgen. Of men zit met een wachtwoorden-probleem. Neem in dit soort gevallen gewoon even contact op.

Met ‘Meer met mijn Mac‘ heb je altijd een vertrouwde Apple service-partner tot je beschikking om te sparren over dit soort zaken!