Drie handige korte tips (31)

Tom Tip!
 • Toch Siri gaan gebruiken op de iPhone.
  Ik merk dat een heel groot gedeelte van de iPhone-bezitters Siri heeft uitgezet. Ik snap dat want standaard luistert Siri mee en bemoeit hij zich met een gesprek dat je met iemand aan het voeren bent, zeer irritant! Maar: je kunt Siri dusdanig instellen dat hij nooit meeluistert en dat hij alleen wakker wordt wanneer jij hem echt nodig hebt.
  Ga naar Instellingen op je iPad of iPhone > Siri en zoeken > Zet “Luister naar ‘Hé Siri’” uit en zet aan: “Druk op de zij- of homeknop voor Siri“.
  Nu kan je door die knop even ingedrukt te houden, gewoon tegen je iPhone zeggen: “Route naar Petra van der Meer“, of “Bel Piet van der Kruk” of “Hoe oud is Mia van Essen?” of “Hoe lang is het fietsen naar Elly Pietersen?” of “Hoe is het weer morgen in Brussel?” Krijg je op die eerste vragen niet direct een passend antwoord, lees dan hier hoe je de Contacten-app verbetert.”

 • Meer apps in het Bedieningspaneel op de iPhone of iPad.
  Op een iPhone of iPad kan je bepaalde functies die je graag en dus veel gebruikt, makkelijk bereikbaar maken voor jezelf. Die mogelijkheid heet: het Bedieningspaneel. Heeft je apparaat nog een fysieke thuis-knop dan open je het Bedieningspaneel door vanaf de onderkant van het scherm omhoog te vegen. Heb je een apparaat zonder thuis-knop, dan veeg je vanaf de rechterbovenkant naar beneden.
  Wil je daar meer of andere apps hebben staan? Ga dan naar Instellingen > Bedieningspaneel en klik op een app waar een groen bolletje voor staat > Daarna is de app toegevoegd aan het Bedieningspaneel!

 • Meer mogelijkheden in het Bedieningspaneel op de iPhone of iPad.
  In het Bedieningspaneel kan je meer doen dan dat je op het eerste gezicht ziet. Wil je de zaklamp-app bijvoorbeeld zachter laten schijnen? Dan houd je jouw vinger even (“long-press”) op de zaklamp-icoon en dan zie je dat je de felheid kan instellen. Doe dat ook eens bij het Bluetooth-icoon > dan ook weer “long-press” op het volgende Bluetooth-icoon en dan zie je ook weer steeds meer mogelijkheden.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics