Drie handige korte tips (21)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 21
  • Waar staat een geselecteerd bestand in de Finder?
    Wanneer je een uitgebreide mappenstructuur hebt in de Finder, dan wil je soms weten waar een geselecteerde bestand dan precies staat in de Finder. Je wil dus het zogenoemde ‘pad’ zien. Dat is heel simpel: Houd de Option- (of Alt-toets op oudere Macs) ingedrukt, je ziet het hele ‘pad’ dan onder in het Finder-scherm staan! Tip: je kunt dit standaard aan zetten zodat je het altijd ziet: Finder > Weergave > Toon padbalk.

  • Een groep mailtjes als PDF’s opslaan in de Finder:
    Stel, je hebt een belangrijk project afgerond en je wil de bijbehorende mailtjes allemaal individueel als PDF opslaan in een bepaalde submap in de map Documenten. Open dan de Apple Mail-app > Zoek en selecteer de mailtjes > Klik op Archief > Exporteer als PDF > Navigeer naar de juiste submap van de map Documenten in de Finder > Klik op Kies. Nu zie je de eerder geselecteerde mailtjes als PDF in die gekozen Finder-map staan! Tip 1: denk aan inkomende en verstuurde mailtjes. Tip 2: Je kunt een aantal ‘losstaande’ mailtjes het beste selecteren terwijl je de Command-toets ingedrukt houdt.

  • Albums in de Foto’s-app sorteren op naam:
    Je kunt in Foto’s albums in een zelf gekozen volgorde slepen. Maar als je ze wilt sorteren op naam/alfabet, zoals in dit artikel nodig is, dan is dat best een hele klus. Dat kan makkelijker. Je rechts-klikt in de navigatiekolom van de Foto’s-app op Mijn albums. Dan kies je Sorteer > Op naam. En klaar is Kees! Over albums gesproken, als je ordening wilt aanbrengen in de fotobibliotheek, dan is dit artikel wat je nodig hebt!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics