Trackpad op een iPhone

Trackpad op een iPhone

Een trackpad op een iPhone. Wat zou dat handig zijn! Een klein scherm, kleine toetsen, dikke vingers, allemaal zaken die het niet makkelijk maken om een paar foutjes in een getypte tekst te verbeteren. Het ‘vergrootglas’ bij het redigeren van een tekst kennen we allemaal wel. Toch kan het nog handiger! Met behulp van deze relatief onbekende tip, kan je op een handigere manier navigeren door een tekst, bijvoorbeeld een WhatsApp bericht of iets dergelijks. Het voordeel is dat je meer overzicht hebt over de tekst, in tegenstelling tot de methode met het bekende ‘vergrootglaasje’.
In mijn eigen tips-database zitten voornamelijk Mac tips en trucs, daar zit vooral mijn expertise. Maar deze zit er ook in en die wil ik je niet onthouden!

Hoe krijg ik een trackpad op mijn iPhone?

Je houdt de spatiebalk even ingedrukt en voilà! Alle tekens op de toetsen verdwijnen als teken dat het geen toetsenbord meer is, maar een trackpad! Nu kan je met je vinger snel naar elke gewenste plek in het stukje tekst dat je aan het typen bent.

Ben je geïnteresseerd in dit soort tips, maar dan op het gebied van jouw iMac, Macbook of Mac mini? Dan kan je eens denken aan een van de cursussen die ‘Meer met mijn Mac’ geeft bij de Volksuniversiteit van Wageningen en bij het Rozet in Arnhem. In het najaar van 2024 staat de volgende alweer gepland in Wageningen. De inschrijving is daar inmiddels geopend. Je leert echt heel erg veel! De vorige cursus zat helemaal vol en gemiddeld werd hij met ’n 8,7 beoordeeld. Ik heb er weer van genoten!


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics