Wachtwoorden printen

Wachtwoorden printen

Tot niet zo lang geleden was wachtwoorden printen niet mogelijk. Maar nu wel, je kunt de website-wachtwoorden exporteren uit de Sleutelhanger naar een bestand en dat kan je natuurlijk printen. Ik zie bij veel mensen eigelijk steeds het zelfde: een agenda, of een beduimeld papiertje dat vol staat met van alles, al dan niet doorgestreept. Dat kan nu dus anders!

Wachtwoorden printen, wat moet je doen?

 1. Open Safari

  Gebruik je nog Google Chrome, stap dan over naar Safari. Het is sneller, waakt beter over je privacy (begrijpelijk) en werkt samen met de Sleutelhanger.

 2. Klik in de menubalk op Safari > Voorkeuren > Wachtwoorden

 3. Voer je computerwachtwoord in

 4. Onderaan de linker kolom met wachtwoorden zie je een icoontje met een cirkeltje met 3 puntjes. Klik op dat ‘meer’-icoon.

 5. Kies Exporteer wachtwoorden

  Er verschijnt een bericht: “Weet je zeker dat je je bewaarde wachtwoorden wilt exporteren? Je wachtwoorden worden zonder versleuteling bewaard en zijn zichtbaar voor iedereen met toegang tot het geëxporteerde bestand.” Indien akkoord, klik op Exporteer wachtwoorden.

 6. Geef de naam en de locatie op van het csv-bestand

  Ik zou de standaardnaam Wachtwoorden wijzigen in bijvoorbeeld Verfkleurnummers of Fietsen, kortom iets niet-lading-dekkends. Kies de locatie van het bestand. Klik tenslotte op Bewaar.
  (CSV staat voor comma-separated-value. Dat betekent dat het een soort Excel bestand wordt. Je kunt het gewoon openen met Excel of met Numbers.)

 7. Ter controle volgt er daarna nog een laatste check, je Mac wil weten of jij echt bent voor wie je je uitgeeft

  Geef je wachtwoord op.

 8. Navigeer naar het bestand en dubbelklik erop

  Numbers of Excel opent.

 9. Wachtwoorden printen

  Druk op cmd+p om te printen.

Belangrijk

Het is natuurlijk duidelijk dat je dit lijstje niet zo maar op je Mac moet laten staan, want iedereen die toegang heeft tot het bestand, heeft ook de beschikking over al jouw niet-versleutelde wachtwoorden.

Tip: Hier staat een document waar je al je Apple wachtwoorden in kwijt kunt, handig voor jezelf en voor je nabestaanden.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics