Drie handige korte tips (26)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 26.
 • Meer beeld-oppervlak en daardoor betere focus
  Wanneer ik klanten thuis help dan valt het me vaak op dat ze diverse app-vensters met allerlei formaten over elkaar open hebben staan. Op zich is dat geen probleem. Maar erg prettig werken is het niet.
  Dit zijn de verander-tips: Maak app-venster dat open staat met de hand maximaal. Dus trek de linkerbovenhoek naar bijna helemaal linksboven en trek de rechteronderhoek naar bijna helemaal rechtsonder. Doe dat de komende tijd met alle apps die je opent. Je zult zien dat wanneer je de app helemaal afsluit dat hij dan het vorige window-formaat onthouden heeft! Voordeel van deze actie is dat je een veel groter werk-window hebt en dat je niet wordt afgeleid door andere apps die er achter nog half zichtbaar zijn. Meer focus dus!
 • Betere data-beveiliging bij gestolen iPhone
  Wanneer een dief de toegangscode van een iPhone niet weet, hoef je je geen zorgen te maken over je persoonlijke data die er op staat. Maar, stel je hebt je toegangscode ingetypt in de supermarkt terwijl een crimineel meekeek, dan is het een ander verhaal. Hij kon na het afkijken van de code de iPhone stelen en snel een paar belangrijke dingen wijzigen zoals je wachtwoord van je Apple ID! Die situatie heeft Apple onlangs goed opgelost: A Ga naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Face ID en toegangscode. B Voer de toegangscode van het apparaat in. C .Tik om ‘Bescherming voor gestolen apparaat’ in of uit te schakelen.’
  Wanneer de situatie van hierboven zich voordoet op een iPhone met iOS 17.3 of nieuwer en je hebt het goed ingesteld, dan kan de dief een uur lang die belangrijke dingen niet uitvoeren als hij zich niet bij jou thuis of op je werk bevindt. Ja, je leest het goed! Binnen dat vertragingsuur kan jij dus de telefoon via Vind mijn” vergrendelen, als vermist opgeven of wissen. Zo kan de dief terwijl hij de toegangscode weet toch niet bij jouw belangrijke data komen!
 • Met 1 klik alle open app-vensters aan de kant schuiven
  Stel je hebt een heleboel app-vensters open staan en je wil even heel snel naar het Bureaublad, dan moest je tot voor kort alle app-vensters eerst tijdelijk sluiten. Dat hoeft nu niet meer.
  Je klikt op een vrij stukje bureaublad, bijvoorbeeld rechts van de Prullenmand of links van de Finder en voilà, alle open app-vensters zijn in één keer aan de kant geschoven! Hoe krijg je alles weer terug? Op de zelfde manier: Je klikt op een vrij stukje bureaublad, bijvoorbeeld rechts van de Prullenmand of links van de Finder!

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics