Goedkoper internet op vakantie

Personal Hotspot: Pas op!


Goedkoper internet op vakantie

Peter en Karin zijn een week op wandelvakantie op La Palma. Ze maken beiden veel foto’s en willen die op hun MacBook ’s avonds in het hotel bewerken. De Wifi-verbinding met het hotel hapert behoorlijk en de foto’s van de iPhone komen maar mondjesmaat binnen op de MacBook. Karin stelt Peter voor om de Personal Hotspot van zijn iPhone te gebruiken als betrouwbaar en sterk Wifi punt. Zij legt hem uit dat je zodoende je eigen Wifi maakt door de opdracht te geven aan je iPhone dat het 4G of 5G-signaal moet worden uitgezonden vanaf de iPhone als persoonlijk Wifi-signaal. Tevens vertelt zij hem dat je dat Wifi-signaal kunt herkennen aan een apart icoontje in de MacBook Wifi-lijst, namelijk twee schakeltjes van een ketting.

Perfect, maar..

Het werkt perfect, de foto’s synchroniseren, mail wordt snel binnengehaald en verder doen zij weinig omdat ze beseffen dat het van hun databundel af gaat uiteindelijk.  Peter en Karin hebben een normaal telefoon-abonnement en het is de laatste week van de maand. Dan krijgt Peter een sms van zijn provider dat zijn databundel bijna op is. Merkwaardig, want zoveel hebben ze nou ook weer niet gedaan. Vervelend, maar het was te voorkomen geweest. Goedkoper internet op vakantie dus, dat kan!

De oplossing

Tegenwoordig is een Mac of een pc heel vaak ongezien bezig met het verbruik van Wifi-data. Zo hebben Peter en Karin wel gedacht aan hun eigen bewuste gebruik, maar de automatische updates van allerlei programma’s op de achtergrond waren zij vergeten. Daarnaast synchroniseert een Mac natuurlijk al veel ongezien op de achtergrond als hij (of zij;-)) Wifi heeft.
Was het nou maar mogelijk om zelf te bepalen wat via Wifi in en uit ging… De oplossing is TripMode! Het is een programma waarmee je controle krijgt over jouw dataverbruik via een jouw Persoonlijke Hotspot. Het laat zien welke apps data verbruiken en hoeveel dat is. Daar kun je dan op reageren door die apps uit te zetten.
Het is een betrouwbaar programma dat er voor zorgt dat je niet te veel kosten maakt doordat jouw databundel leeg wordt gezogen op de achtergrond terwijl je onderweg het een en ander doet moet via jouw Personal Hotspot. Die vind je overigens op je iPhone via Instellingen > Persoonlijke Hotspot.


Door van TripMode gebruik te maken verhoog je jouw zekerheid, immers je maakt gebruik van 4G of 5G en dat is veiliger dan een onbekend Wifi-punt en het behoedt jou voor hogere data-kosten. Goedkoper internet op vakantie kan dus! TripMode is hier verkrijgbaar, je kunt betalen via PayPal of via creditcard.

Een andere interessante optie op vakantie is het gebruik van TunnelBear. Daarmee kun je via Wifi van bijvoorbeeld een hotel toch veilig internetten door het opzetten van een VPN-verbinding.


Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics