Drie handige korte tips (10)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 10.
 • Makkelijker slepen.
  Normaal sleep je op een Mac met je trackpad met twee handen. Met je linker wijsvinger houd je dan het trackpad ingedrukt en met je rechter wijsvinger sleep je het te verslepen item naar de nieuwe plek. Maar dat kan ook met 1 hand en nog makkelijker ook!
  Eenmalig instellen: Systeemvoorkeuren > Toegankelijkheid > Aanwijzerbediening > Selecteer Activeer slepen > Kies dan Slepen met drie vingers.
  Werking: zet de aanwijzer op het te verslepen item (je hoeft het dus niet te selecteren) en sleep met 3 vingers van 1 hand, zonder het trackpad hard in te drukken!
 • Ruimte vrij maken op de MacBook:
  Situatie: je hebt een Mac met een te volle harde schijf / je synchroniseert de mappen Documenten en Bureaublad met iCloud / je hebt een aantal erg grote bestanden in de mappen Documenten of bureaublad staan.
  Wat moet je doen? Selecteer dat grote bestand, of een groep grote bestanden, of een map > Klik met rechts en kies Verwijder download.
  Resultaat: de bestanden blijven zichtbaar in de Finder, maar nemen eigenlijk geen ruimte meer in op de harde schijf! Het bestand blijft volledig in iCloud staan. De weg terug? Dubbelklik erop om het te openen, of klik met rechts erop en kies Download nu. Daarna is het dus geen ‘lege huls’ meer, maar staat het bestand gewoon weer op je Mac. Lees hier het uitgebreidere artikel.
 • Een PDF maken:
  Hoe? Open het bestand > CMD+P > Klik op PDF > Kies Bewaar als PDF > geef het een naam en een locatie.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics