Drie handige korte tips (6)

Tom Tip! Drie handige korte tips nummer 6.
 • Meerdere concept-versies van een mailtje voorkomen.
  Instellen: Open de Apple Mail-app > Voorkeuren > Tabblad Accounts > Kies een mailaccount > Postbusinstellingen > Concepten > Op mijn Mac > Selecteer Alle concepten. Tip: Doe dat bij al de IMAP-accounts.

 • Grote bestanden tot 5 Gb (!), toch versturen via mail:
  Weet je dat je Mac een ingebouwde WeTransfer heeft? Die functie heet MailDrop. Hoe stel je dat eenmalig in? Mail > Voorkeuren > Accounts > Selecteer een mail-account > Vinkje bij Verstuur grote bijlagen via Mail Drop.
  Hoe werkt het eigemlijk op de achtergrond? Als je een hele grote bijlage hebt toegevoegd en hebt verstuurd, dan stuurt de Apple Mail-app de bijlage niet naar de geadresseerde. De grote bijlage wordt tijdelijk in jouw iCloud geparkeerd en in de mail is inmiddels de bijlage vervangen door een link naar de bijlage. Oh ja, de tijdelijk geparkeerde bijlage bij jou in jouw iCloud, gaat niet af van jouw iCloud-ruimte! Hier bepleit ik bij ook het belang van het gebruik van zoveel mogelijk Apple-eigen software bij het stappenplan voor het vervangen van je oude Mac!

 • Betekenis van de wolk-symbooltjes achter bestanden in de Finder:
  (Voorwaarde: Er staat een vinkje bij: Systeemvoorkeuren > Apple ID > iCloud Drive > Opties > ‘Map ‘Bureaublad’ en ‘Documenten’.)
  Niets achter een bestand: Bestand bevindt zich op je Mac én in iCloud Drive, dus ook zonder internetverbinding kan je het openen.
  Wolkje met een stippellijn: Dit bestand wordt voorbereid op het uploaden naar iCloud Drive.
  Wolkje: Het bestand wordt geüpload naar iCloud Drive.
  Wolkje met een pijl omlaag: Het bestand bevindt zich in iCloud Drive. Wanneer je het opent, wordt het automatisch gedownload voor gebruik.
  Doorgestreept wolkje: Het bestand voldoet niet aan de iCloud-eisen en mag niet worden geüpload. Dit zijn bijvoorbeeld bestanden die groter zijn dan 50 GB, tmp-bestanden, bibliotheken, of bestanden die corrupt zijn. Hier vind je nog meer info die met de wolkjes te maken heeft.

Plaats een reactie

Geverifieerd door ExactMetrics